Natalia-Elena INTOTERO: DEPINDE DE NOI

Statele lumii se află într-un război invizibil cu un virus care amenință stilul nostru de viață, iar România își duce și propria bătălie.

Statul trebuie să joace un rol activ, iar executivul trebuie să fie mai eficient ca niciodată. În egală măsură, românii trebuie să se conformeze situației, respectând măsurile impuse de autorități și respectându-se, totodată, între ei.
Partidul Social Democrat a fost, în tot acest timp, alături de cetățeni. A pus nevoile țării și a cetățenilor săi mai presus de orice. A învestit Guvernului Orban, astfel încât România să poată combate pandemia cu un executiv cu puteri depline, a votat starea de urgență, ca Guvernul să poată lua eficient măsurile care se impun și a inițiat mai multe proiecte de legi, printre care proiectul care acordă zile libere părinților, proiectul care asigură acoperirea a 75% din salariu pentru angajații trimiși în șomaj ethnic și proiectul care suspendă plățile către bănci, în ceea ce privește creditele românilor și dobânzile aferente.
Vom continua să ne gândim la români și vom continua să venim cu soluții pentru problemele lor actuale, asigurând cu orice preț activitatea parlamentară.
În paralel, este necesar ca societatea românească să aibă un comportament demn. De la inițirea unor știri false, specula cu materiale sanitare (măști, dezinfectant, etc.) și umflarea prețurilor, observăm că sunt oameni care încearcă să profite de situația tristă în care ne regăsim. Pentru aceștia, fac un apel la decentă. Astfel de practici dezonorante trebuie să înceteze.
Doar împreună putem combate, cu adevărat, pandemia, iar viitorul societății noastre este decis în mare măsură de cum ne vom comporta în săptămânile și lunile următoare. Depinde în totalitate de noi.
Cu credință și speranță, vreau să transmit aprecierea mea tuturor cadrelor medicale care luptă în prima linie cu această pandemie, precum și gânduri bune tuturor românilor, în special celor din Spania și Italia. Închei cu un termen foarte des auzit în ziua de azi – solidaritate. Solidaritatea este sentimentul care ne determină să acordăm ajutor reciproc, să luăm decizii pe baza respectului mutual. Definiția acestui cuvânt trebuie să fie compasul nostru în perioada următoare.
Cu solidaritate,
Natalia-Elena INTOTERO
Deputat PSD Hunedoara