Natalia Intotero: Deputații au aprobat proiectul prin care se încurajează consumul de fructe proaspete în școli

Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.66/2016 privind implementarea programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli a fost votat, miercuri, de Camera Deputaților. Un proiect demarat de Guvernul Cioloș și continuat de Guvernul Grindeanu.
Începând cu anul şcolar 2016– 2017, de prevederile prezentei ordonanţe de urgenţă beneficiază şi preşcolarii din grădiniţele de stat autorizate/acreditate și particulare acreditate. Sunt incluşi toţi preşcolarii, nu doar cei din grădiniţele acreditate cu program normal de 4 ore, aşa cum era iniţial prevăzut.
Copiii vor primi, astfel, fructe proaspete la școală. Un proiect bun, menit să încurajeze alimentația sănătoasă.
Implementarea acestui program reprezintă și o oportunitate acordată sectorului românesc de fructe în diversificarea și dezvoltarea activităților de producție și dezvoltarea activităților de producție și comercializare.
Potrivit studiilor realizate în cadrul unui proiect coordonat de Organizația Mondială a Sănătății, prin Ministerul Sănătății, aproximativ un sfert dintre copiii de până la opt ani sunt supraponderali sau obezi. Studiul mai arată și faptul că procentul copiilor supraponderali este mai mare în mediul rural.
Așadar, foarte important este efectul pe termen lung al acestui proiect –formarea unor obiceiuri alimentare sănătoase, încă de la o vârstă fragedă.

Natalia – Elena Intotero,
Deputat PSD de Hunedoara