NATALIA INTOTERO: ORBAN SĂRBĂTOREȘTE TOT, DAR NU SUSȚINE NIMIC!

Pe 31 mai, a fost Ziua Românilor de Pretutindeni. Am observat multe mesaje de felicitare din partea liberalilor, atât în presă cât și în mediul online. Dar, ce au făcut ei cu adevărat pentru românii din diaspora și din comunitățile istorice? Au desființat Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, care le asigura o reprezentare corectă la nivel guvernamental și l-au înlocuit cu două departamente de o statură diminutivă în aparatul executivului. Guvernul Orban i-a ținut pe români în vamă, la Nădlac, înghesuiți ca într-un container. Președintele Iohannis a spus că diaspora trebuie să stea departe de țară, pentru că prezența lor este un pericol. Majoritatea lumii își vrea cetățenii acasă, în propria țară. La noi, este invers.
Pe 1 iunie, a fost Ziua Internațională a Copilului. Un moment binevenit, în care i-am văzut pe cei mici bucuroși și liberi. Dar, din nou, mă întreb ce a făcut Guvernul Orban pentru copii? Nimic. Se luptă să nu crescă alocațiile, doar pentru că propunerea a venit din partea PSD.
În data de 5 iunie, vom marca Ziua Internațională a Mediului. Să ne așteptăm, din nou, la multe felicitări, pentru că fapte nu există. Guvernul Orban și parlamentarii PNL nu au mișcat un deget ca să oprească defrișările masive din perioada martie-aprilie și nici nu au susținut Legea prin care PSD a interzis temporar exportul de bușteni. Premierul Orban a declarat chiar public că știrile sunt false și că nu există defrișări ilegale în România. Dar, ce așteptări să mai avem de la PNL, care a votat împotriva înființării DNA-ului pădurilor în Parlament?
Cu câteva luni în urmă, Cabinetul Orban a prezentat un raport de activitate pentru primele 100 de zile de guvernare. Acum, au împlinit 200 de zile – 200 de zile de petreceri la Palatul Victoria, 200 de zile în care au înghesuit românii pe aeroporturi și în vamă, 200 de zile de împrumuturi record și tunuri financiare!
Natalia-Elena INTOTERO
Deputat PSD Hunedoara