Natalia Intotero: PREVENIREA VIOLENȚEI ÎN ȘCOLI TREBUIE SĂ FIE O PRIORITATE

Pe 30 ianuarie marcăm Ziua Internațională a Nonviolenței în Școli, a cărui scop este promovarea ideii de educare a copiilor în armonie, solidaritate şi respect. De ce 30 ianuarie? Este data în care Mahatma Gandhi, cel mai mare promotor al non-violenței din istorie, a părăsit acest pământ.

Cred cu tărie că mesajul zilei de astăzi trebuie să dureze și să se manifeste în fiecare zi, modelând în timp întreaga noastră societate. Din păcate, la nivel european, țara noastră se situează pe locul 3 în clasamentul celor 42 de țări în care a fost investigat fenomenul violenței în școli. Așadar, încă avem de lucru.

În mai 2019, în Parlamentul României, am votat pentru adoptarea Legii anti-bullying, care astăzi este în vigoare și interzice toate formele de violenţă în școli. Prevenția este un element important, iar pentru asta trebuie să fim cu toții implicați. Voi continua să susțin orice inițiativă care contribuie la dezvoltarea în condiții sigure a copiilor și tinerilor noștri.

Gandhi spunea că „non-violența este arma celor puternici”. Împreună, haideți să transmitem mesajul non-violenței în toată țara. Împreună, acționând din timp și la unison, putem să prevenim și cele mai grave cazuri!

 

Natalia-Elena INTOTERO

Deputat PSD Hunedoara

Președințele Comisiei pentru învățământ,

știință, tineret și sport