Natalia Intotero: Relansare "economică" politică ?

De 4 luni, mediul privat și noi, toți românii, așteptăm din partea Guvernului Orban un plan de relansare economică, un plan pentru acei oameni care au avut de pierdut în urma pandemiei. În schimb, Președintele Klaus Iohannis cu al său Cabinet de Miniștri au prezentat astăzi un program de guvernare pentru următorii 10 ani. Acest plan economic/program de guvernare are multe hibe, dar vreau să vă prezint doar câteva.
Românii au nevoie de măsuri astăzi, nu peste 7 ani. „Vom analiza, vom face” nu va funcționa la nesfârșit, stimați liberali.
PNL-ul se comportă de parcă va rămâne la guvernare un deceniu, programul fiind valabil până în 2030. Aparent, votul cetățenilor nu mai este relevant. Rezolvă ei prin alte metode.
În materialul prezentat, termenul pentru finalizarea investițiilor RUTIERE este în 2030, pentru investițiile din SĂNĂTATE este în 2027, pentru investițiile din EDUCAȚIE este în 2027. Investițiile de MEDIU? Încep în 2020, dar aparent nu se finalizează niciodată. AGRICULTURĂ? Fără termene. INFRASTRUCTURĂ SPORTIVĂ? Nu există pentru ei.
Multe dintre programele propuse sunt copiate de la Partidul Social Democrat, dar sunt copiate prost (detalii aici: https://bit.ly/31xPSpx). PNL-ul se comportă ca acel coleg care copiază tema la matematică în ultimul minut, chiar înainte să îl verifice profesoara.
Programul nu prevede indicatori și măsuri sociale. Punctul de pensie? Evoluția salariului minim? Reducerea sărăciei? Acestea nu sunt subiecte de interes pentru PNL.
În prezentare, scrie că vor finaliza 3000 km de autostradă până în 2030. Cum să contruiască ei 3000 km de autostradă, când nu au fost în stare nici să facă o prezentare PowerPoint corespunzătoare?
În timp ce liberalii se felicită pentru fanteziile lor într-un cadru elitist, cu circuit închis, le reamintesc că avem în continuare sute de mii de șomeri și zeci de mii de firme în curs să dea faliment, totul pentru că ei nu au fost în stare să facă ce au făcut alte state cu luni în urmă: SĂ PREZINTE UN PLAN ADEVĂRAT DE RELANSARE ECONOMICĂ! În schimb, de petreceri la Guvern au avut timp. #ResponsabilitateZERO
P.S. Ghiciți cu ce bani s-a organizat acest eveniment galben-albastru, la care au putut participa doar PNL-iștii si invitații lor.
Deputat-Natalia Intotero