Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

  NEDEIA SÂNZIENELOR DIN STRAJA: UN EVENIMENT DE TRADIȚIE ȘI SPECTACOL ÎN MUNȚII VĂII JIULUI 

  PUBLICAT ÎN

  În fiecare an, la data de 24 iunie, stațiunea montană Straja devine gazda unei sărbători deosebite, Nedeia Sânzienelor, un eveniment de interes turistic ce celebrează cultul recoltei, al vegetației și al fecundității. Această sărbătoare tradițională este un prilej unic de a descoperi și de a trăi una dintre cele mai autentice datini păstrate cu sfințenie în această regiune a României.

  Atracția principală a sărbătorii o constituie concursul de cai, un spectacol captivant în care călăreții, îmbrăcați în straie populare autentice, se întrec pe un traseu dificil din munți. Conform unei tradiții ce datează de sute de ani, flăcăii din cătunele montane, proprietari de turme de oi, își arată măiestria și curajul călare pe armăsari de seamă. Acești tineri demonstrează abilități impresionante, înfruntând provocările impuse de traseul montan.

  Nedeia Sânzienelor oferă un program diversificat, destinat tuturor vârstelor. Pe lângă tradiționala cursă a cailor, participanții se pot bucura de spectacole folclorice și dansuri populare, care pun în valoare moștenirea culturală bogată a zonei. De asemenea, sunt organizate numeroase activități recreative, menite să aducă bucurie și să permită o reconectare cu natura în peisajul spectaculos al Stațiunii Straja.

  Straja, cunoscută pentru peisajele sale montane deosebite și pentru ospitalitatea localnicilor, oferă cadrul perfect pentru desfășurarea acestui eveniment. Vizitatorii au ocazia să exploreze frumusețile naturale ale stațiunii, să participe la activități recreative și culturale, și să se bucure de atmosfera autentică a unei sărbători tradiționale românești.

  Nedeia Sânzienelor, marcată anual în data de 24 iunie, este o sărbătoare încărcată de semnificații profunde în folclorul românesc. Acest eveniment a adus bucurie și voie bună atât localnicilor, cât și turiștilor care au ales să  ia parte la această zi specială. Stațiunea Straja vă așteaptă să descoperiți tradițiile și să vă bucurați de frumusețea naturală a munților Văii Jiului.

   

  SPONSORIZATE

  CNAIR: RESTRICȚII DE CIRCULAȚIE ( >12 T) PE FONDUL CODULUI ROȘU DE CANICULĂ

  În contextul avertizării de cod roșu de caniculă emisă de Administrația Națională de Meteorologie...

  ITM HUNEDOARA: Măsuri de protecție în perioade cu temperaturi extreme ridicate

  (ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr.99 din 29 iunie 2000)În sensul O.U.G nr.99/2000, prin temperaturi extreme...

  STS: Mii de apeluri la 112 în weekendul cu primul cod roșu extins de caniculă

  Pe perioada de valabilitate a primului cod roșu de caniculă extins pentru mai mult...

  Leonardo Badea (BNR): Premise pentru creșterea investițiilor străine directe în Europa Centrală și de Est. Cazul României

  Pentru ca țările emergente din Europa Centrală și de Est să atingă un ritm...

  TE-AR PUTEA INTERESA

  GUVERNUL ROMÂNIEI INTRODUCE MĂSURI STRICTE PRIVIND SIGURANȚA RUTIERĂ: PERMISUL DE CONDUCERE POATE FI REȚINUT PENTRU 72 DE ORE

  Începând de astăzi, șoferii români care refuză testarea pentru alcool sau substanțe psihoactive, ori...

  MEDIC STOMATOLOG, UCIS ÎN PROPRIUL CABINET

  Un medic stomatolog din Brăila a fost găsit mort în propriul cabinet, într-un incident...

  AUTOTURISM RĂSTURNAT PE AUTOSTRADA A1 ÎN ZONA PECICA

  Astăzi, pe autostrada A1, la kilometrul 568, în zona Pecica, un autoturism s-a răsturnat...