NEWS ALERT! Belarusul intră în război în Ucraina!

Trupe militare din Belarus au intrat marți la prânz pe teritoriul ucrainean, anunță canalul oficial al Parlamentului Ucrainean. Această informație vine după ce în urmă cu câteva ore, președintele Belarusului a declarat că țara lui nu are de gând să se alăture operațiunii militare a Rusiei în Ucraina.

Informația a fost confirmată publicului de Vitali Kirilov, purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare Teritorială de Nord.

Locuitorii din satele Slabin, Pakul și satul Mikhailo-Kotsyubinsky au raportat mișcarea echipamentului militar cu un cerc alb pictat pe el, potrivit Unian.net.

Potrivit locuitorilor locali din Mikhailo-Kotsiubinsky, la ora 11:30 a trecut o coloană belarusă de 33 de unități.

Anterior, Centrul pentru Strategii de Apărare a raportat că există o probabilitate foarte mare ca guvernul autoproclamat al Republicii Belarus (SB) să decidă cu privire la participarea Forțelor Armate ale Republicii Belarus la războiul purtat de ruși.

Această informație vine după ce președintele belarus Alexander Lukașenko a declarat marți că  Belarus nu are de gând să se alăture operațiunii militare a Rusiei în Ucraina.

Lukașenko, care este un aliat apropiat al lui Vladimir Putin, a spus că „armata belarusă nu ia parte la acțiunile militare și nu a luat parte niciodată”.

Știre în curs de actualizare!