Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

  Noi contracte de finanțare prin PNRR pentru Orașul Petrila

  PUBLICAT ÎN

  În cursul zilei de ieri, la București, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) primarul orașului Petrila, domnul Vasile Jurca, a semnat un număr de patru noi contracte de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), contracte care au o valoare totală de 3.835.000 lei.

  ”Pe Componenta 5 – Valul Renovării, pentru proiectul ”Eficientizare energetică a clădirilor din orașul Petrila, Etapa X”, contractul de finanțare obținut are o valoare de 2.769.000 lei. Acesta presupune eficientizarea termică a Blocului nr. 1 din strada Alexandru Sahia. Este primul bloc dintr-o serie de 30 de blocuri pentru care avem depuse proiecte de finanțare. Urmează atribuirea proiectării și, la începutul anului viitor, scoaterea la licitație pentru executarea lucrărilor”, a declarat Vasile Jurca.

  De asemenea, pe Componenta 10 – Fondul social, primarul Vasile Jurca a semnat contractele de finanțare pentru alte trei proiecte:

  – ”Elaborarea în format Geographic Information System (GIS) a documentelor de amenajare a teritoriului și de planificare urbană a orașului Petrila”, cu o valoare de 305.000 lei.

  – ”Elaborarea studiilor de fundamentare care stau la baza actualizării Planului Urbanistic General (PUG) al orașului Petrila”, cu o valoare de 305.000 lei.

  – ”Planul urbanistic zonal (PUZ) pentru obiectivul de investiții construire Parc UNEX și reabilitare zone verzi din zonele 8 Martie, Alexandru Sahia, G. Enescu și Muncii”, cu o valoare de 457.000 lei.

  ”Pe Componenta 10 – Fondul social, în zona lacului cunoscut sub denumirea ”UNEX” se va creea un parc de agrement, prin amenajarea unei zone de skatepark. Propriu-zis va fi un loc creat special pentru skateboarding, o activitate tot mai preferată de tineri. Elementele skatepark – ului vor fi gândite astfel încât să fie atractive pentru orice rider și să-l determine să găsească linii creative. De asemenea s-a avut în vedere amenajarea unui ponton lac, susținerea malurilor, realizarea unui ponton de lemn pentru ambarcațiuni ușoare, sistem de iluminat architectural și camere de supraveghere. Amenajarea zonei de picnic, va cuprinde pe langa obiectele specifice acestor zone adică: foișoare, pergole, loc special amenajat pentru grătar, facilități acces, realizarea unui anfiteatru în aer liber pentru proiecții video, spectacole, etc. În ceea ce privește reabilitarea zonelor verzi, ne-am propus să amenajăm 4 locuri de joaca pentru copii pentru două categorii de vârstă, cu spațiu fitnes, pistă biciclete, panouri de cățărare, amenajarea a 2 terenuri de minifotbal”, a concluzionat Vasile Jurca.

   

  SPONSORIZATE

  CNAIR: RESTRICȚII DE CIRCULAȚIE ( >12 T) PE FONDUL CODULUI ROȘU DE CANICULĂ

  În contextul avertizării de cod roșu de caniculă emisă de Administrația Națională de Meteorologie...

  ITM HUNEDOARA: Măsuri de protecție în perioade cu temperaturi extreme ridicate

  (ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr.99 din 29 iunie 2000)În sensul O.U.G nr.99/2000, prin temperaturi extreme...

  STS: Mii de apeluri la 112 în weekendul cu primul cod roșu extins de caniculă

  Pe perioada de valabilitate a primului cod roșu de caniculă extins pentru mai mult...

  Leonardo Badea (BNR): Premise pentru creșterea investițiilor străine directe în Europa Centrală și de Est. Cazul României

  Pentru ca țările emergente din Europa Centrală și de Est să atingă un ritm...

  TE-AR PUTEA INTERESA

  GUVERNUL ROMÂNIEI INTRODUCE MĂSURI STRICTE PRIVIND SIGURANȚA RUTIERĂ: PERMISUL DE CONDUCERE POATE FI REȚINUT PENTRU 72 DE ORE

  Începând de astăzi, șoferii români care refuză testarea pentru alcool sau substanțe psihoactive, ori...

  MEDIC STOMATOLOG, UCIS ÎN PROPRIUL CABINET

  Un medic stomatolog din Brăila a fost găsit mort în propriul cabinet, într-un incident...

  AUTOTURISM RĂSTURNAT PE AUTOSTRADA A1 ÎN ZONA PECICA

  Astăzi, pe autostrada A1, la kilometrul 568, în zona Pecica, un autoturism s-a răsturnat...