Noi rețineri în dosarul furturilor de cărbune

0
Două persoane au fost reținute pentru 24 de ore de polițiștii Secției Transporturi Feroviare Petroșani, fiind suspectate că fac parte din gruparea care se ocupa de furtul și comerțul cu huilă din vagoanele care mergeau către Termocentrala Mintia.
Cei doi suspecți au fost audiați de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani, marți, și urmează ca miercuri să se decidă dacă vor fi prezentanți judecătorilor pentru emiterea mandatelor de arestare.


Polițiștii de la transporturi din Timișoara au reținut 10 persoane și au ridicat 150 de tone de cărbune și 18.000 de lei, în urma a 15 percheziții efectuate ieri, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, în județul Hunedoara, la persoane care ar fi sustras cărbune, din trenuri care aprovizionau o centrală.
La data de 18 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului Regional de Poliție Transporturi Timişoara, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, au efectuat 15 percheziții domiciliare, în județul Hunedoara.
La activități au participat și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, precum și jandarmi.
 
Acțiunea s-a desfășurat în cadrul unui dosar penal care are ca obiect infracţiuni de furt de minereu de cărbune. 12 persoane sunt cercetate sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat şi complicitate la furt calificat.
 
În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 150 de tone de minereu de cărbune și 18.000 de lei.
 
De asemenea, în urma administrării probatoriului, faţă de 9 persoane, cu vârste cuprinse între 27 şi 63 de ani, din municipiul Petroşani şi față de o persoană, în vârstă de 31 de ani, din comuna Baru, a fost luată măsura reţinerii, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate magistraților, în cursul zilei de astăzi, cu propunere de arestare preventivă.
 
Reamintim că o parte dintre persoanele în cauză sunt bănuite că ar fi sustras minereu de cărbune din trenuri care aprovizionau o termocentrală, iar altă parte ar fi gestionat transportul şi valorificarea minereului către diverşi agenţi economici ori persoane fizice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here