O rachetă scăpată de sub control de Rusia se îndreaptă către Pământ. Va intra în atmosfera terestră în următoarele 24 de ore!

O rachetă rusească care nu mai poate fi controlată urmează să intre în atmosfera Pământului. Experții spun că acest lucru s-ar putea întâmpla în următoarele 24 de ore.

 

Experții spațiali urmăresc racheta rusească ce urmează să facă o reintrare necontrolată în atmosfera Pământului în următoarele 24 de ore.

Racheta Angara-A5 a fost lansată din cosmodromul Plesetsk situat în regiunea de nord-vest a Rusiei, Arhangelsk, luni, 27 decembrie. Lansarea avea ca scop trecerea într-o nouă etapă superioară a rachetei, cunoscută sub numele de Persei, potrivit agenției ruse de presă de stat TASS.

„Este sigur să spunem că în următoarele 24 de ore va intra în atmosferă, dar unde, nimeni nu poate preciza”, a declarat Holger Krag, șeful Agenției Spațiale Europene.

Majoritatea resturilor spațiale ard la reintrarea în atmosfera Pământului, dar este posibil ca părți mai mari să provoace daune dacă aterizează în regiunile locuite.

 

Racheta rusească coboară cu 7,5 kilometri pe secundă, iar latitudinea sa de reintrare ar fi probabil între 63 de grade nord și sud de ecuator, a mai spus Krag.

 

„Riscul este real și nu poate fi ignorat”

 

Deși era foarte puțin probabil ca racheta să provoace daune sau să rănească pe cineva, „riscul este real și nu poate fi ignorat”, a spus el.