O româncă a vrut să-și vândă copilul pentru 20.000 de euro în Italia

Doar o minune a făcut ca bebeluşul vândut de mamă să nu ajungă pe piaţa neagră. Traficantul care a convins o tânără româncă să îşi dea copilul pe 20 de mii de euro, în Italia, a vrut să îl recunoască drept al lui.
Personalul din spital a suspectat însă că ceva este în neregulă şi a făcut presiuni ca femeia să se mai gândească. Acum, fetiţa se află acum în grija unor măicuţe.Românca de 25 de ani şi-a părăsit fetiţa în spital, apoi a încercat să o vândă. Pentru a facilita tranzacţia, românca de 25 de ani a fost la un pas să o treacă pe numele unui traficant magrebian care îi stabilise şi preţul: 20 de mii de euro.
Din fericire, personalul spitalicesc a convins persoana care a născut, femeia, mama româncă, să recunoască doar ea copilul, dar să se mai gândească în ceea ce priveşte bărbatul.
În vârstă de 47 de ani, bărbatul este în arest şi le-a dat fiori şi poliţiştilor care anchetează cazul. „Un om tulburător de întreprinzător şi fără scrupule care a pus la cale totul”, scrie în motivarea arestării.
Pe numele Nicoletei Tănase au fost formulate acuzaţii mai mult formale. Este acuzată de încălcarea normelor privind adopţia şi va fi audiată de procurori.
Sesizaţi mai întâi de personalul medical, apoi de un angajat al primăriei, poliţiştii italieni i-au căutat pe traficanţi mai bine de o lună. Cea care s-a dat de gol a fost mama cumpărătoare, o italiancă de 35 de ani care îşi dorea cu orice preţ un al doilea copil. Femeia s-a prezentat la oficiul de stare civilă să recunoască bebeluşul, dar s-a răzgândit după ce şi-a dat seama că este mulatru.
Tatăl natural al copilului este un refugiat din Mali dar, pentru moment, tribunalul nu i-a acordat dreptul să ia fetiţa.