O zi importantă pentru românii din diaspora

Astăzi, în plenul Parlamentului, am votat noul Cod Electoral, un produs legislativ care nu este perfect, dar este în mod sigur perfectibil și funcțional – românii noștri din diaspora pot vota la alegerile prezidențiale prin corespondență, pot vota timp de 3 zile, vor fi mai multe secții de votare, mai mulți oameni, liste suplimentare electronice, posibilitatea prelungirii programului de vot până la ora 23.59.  
Mulțumesc tuturor colegilor mei și fiecărui grup parlamentar în parte! A fost o lege pentru care fiecare partid politic și-a adus aportul cum a considerat mai bine. Iată că sunt momente în care ceea ce ne unește este mult mai important decât ceea ce ne desparte.
Tot astăzi, Guvernul a adoptat proiectul de Hotărâre privind suplimentarea bugetului Ministerului pentru Românii de Pretutindeni din Fondul de rezervă. Astfel, au fost alocate încă trei milioane de lei pentru suplimentarea numărului de burse pe care MRP le acordă elevilor etnici români din Ucraina, care studiază în limba română ca limbă maternă, burse prin care vor fi sprijiniți elevii înscriși în clasele a I-a și a II-a în anul școlar 2018-2019.
În 2019, numărul solicitanților de burse în Ucraina a crescut cu 60% față de anul școlar precedent, numărul de potențiali beneficiari ai burselor de studiu fiind de aproximativ 3.900 de elevi. Programul de acordare de burse elevilor etnici români din Ucraina, demarat de MRP în 2018, reprezintă un proiect strategic pentru România, păstrarea identității lingvistice fiind o prioritate pentru Guvernul român.
 
Natalia-Elena Intotero, 
Deputat PSD Hunedoara