Om al străzii- protector al unor căței abandonați pe străzi

Soarta nemiloasă a făcut ca bietele animale să rămână şi fără singurul lor sprijin. Bărbatul de 49 de ani aproape că s-a sacrificat pentru a-şi salva camarazii.

Unul dintre câinii pe care îi îngrijea a fost ucis iar alți patru au rămas captivi într-o clădire din cartierul Aeroport din Petroșani, după ce stăpânul lor a fost pus la pat de boală. Sesizați de localnici, la insistențele Observatorul Național, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara au salvat câinii.

Povestea bărbatului fără adăpost, în vârstă de 49 de ani, este înduioşătoare.

Omul se ocupa de îngrijirea a nouă câini salvați de pe străzile din localitate. Muncea toată ziua pentru a le asigura hrana celor care-i erau prieteni devotați și chiar a găsit un adăpost pentru ei, o clădire dezafectată în Petroşani. În urmă cu circa șase zile bărbatul s-a simțit rău și a ajuns la Spitalul de Urgență din Petroșani, unde se află internat. Ar fi suferit o paralizie și nu s-a putut întoarce la câinii săi rămași captivi în imobil, fără apă și hrană. Unul dintre ei ar fi fost omorât de unul sau mai mulți indivizi, iar alții au reușit să iasă printr-o crăpătură a ușii și să ajungă în stradă. Cei de talie mare nu aveau nici o șansă de supraviețuire și ar fi ajuns în situația de a se mânca unul pe altul. Câțiva localnici au sesizat Poliția Petroșani în urmă cu câteva zile. Echipajul ajuns la fața locului a considerat că animalele sunt închise și nu reprezintă un pericol, așa că a plecat. Oamenii mai spun că abia duminică seara a fost sesizat și Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, după intervențiile noastre, iar cățeii captivi au fost în cele din urmă salvați. Nu are rost să menționăm că putem crede că am ajuns pe o listă neagră pentru că am insistat ca nişte suflete nevinovate să fie salvate, pentru că asta am priceput din reacția celor chemați la caz. Chiar şi aşa, cu toate riscurile pe care ni le asumăm, le mulțumim organelor că şi-au făcut datoria.

”În perioada 09.05.2023-14.05.2023 autor/autori necunoscut/ţi ar fi ucis fără drept un animal din specia canină, talie mică, culoare alb, neidentificat prin microcipare ce aparținea unui bărbat în vârstă de 49 de ani, din municipiul Petroşani, în timp ce se afla într-o clădire dezafectată situată pe strada Independenței, din municipiul Petroșani,  județul Hunedoara.  La fața locului au mai fost depistate un număr de patru animale din specia canină care se aflau în stare de pericol. Cadavrul animalului a fost înaintat Direcţiei Sanitar – Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Hunedoara în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzei morții. În cauză, poliţiştii au  întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii  de uciderea animalelor cu intenție fără drept, faptă prevăzută și pedepsită de art. 25 alin. 3 lit. a din Legea nr. 205/2004 republicată privind protecția animalelor”, a informat IPJ Hunedoara. Polițiștii au luat cei patru câini de talie mare și i-au dus într-un adăpost, în baza unui ordinului de plasare în adăpost pentru o perioadă de 45 zile, deoarece nu beneficiau de apă, hrană și asistență medicală.

VIDEO

MOMENTUL ÎN CARE INTERVIN CEI DE LA POLIȚIA ANIMALELOR !