Orban: Trecem la stare de alertă maximă. Putem institui și reguli mai stricte

Ludovic Orban a venit cu precizări după primele trei zile în care România a trecut în stare de alertă. Premierul României susține că se va trece la stare de alertă maximă, iar toate ministerele vor fi mobilizate la maximum pentru o funcționare cât mai bună.
Măsurile care sunt cuprinse în hotărârea de Guvern aferente stării de alertă trebuie adoptare la propunerea Comiteteului Național pentru Situații de Urgență. Noi am luat hotrârea 25 pentru situații de urgență, ca fundament pentru hotărârea de Guvern.
Odată cu adoptarea hotărârii de Guvern, continuăm practic starea de alertă și ca să am o exprimare plastică, trecem de la stare de alertă, la stare de alertă maximă pentru că legea ne conferă toate pârghiile și intrumentele pentru a putea asigura respectarea măsurilor și a regulilor. Putem institui și reguli mai stricte.

În această după-amiază am convocat toate instituțiile statului pentru a pune la punct un plan amănunțit de asigurare a respectării măsurilor în starea de alertă”, a zis Orban.