Păcăleală cu geamuri termopan ieftine

Individul încheia contracte cu oamenii, le cerea banii pe lucrare, ca mai apoi să-și uite obligațiile. Victimele au fost induse în eroare de faptul că magazinul administrat de afacerist este situat în zona bună a Petroșaniului, iar prețurile practicate erau substanțial mai mici față de cele practicate de alte firme de profil. P. Constantin a fost acuzat de înșelăciune iar procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani l-au trimis în judecată.

”În actul de sesizare s-a reţinut, în fapt, în esență, că în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în perioada noiembrie 2020 – iunie 2021, inculpatul, sub pretextul calităţii de administrator (…)a indus în eroare mai multe persoane, prin încheierea de contracte de prestări servicii constând în confecţionarea şi montarea de tâmplărie PVC ştiind că nu îşi va respecta obligaţiile asumate, astfel a creat un prejudiciu însemnat victimelor”, se arată în actul de acuzare. Afaceristul a încasat banii pe lucrări de la 27 de victime, toate din zona Văii Jiului, iar sumele nu sunt de neglijat. Sunt oameni care au achitat peste 9000 de lei, sumă din care încă n-au recuperat nimic. Individul se obliga, după ce încasa avansul sau toată suma, ca în 20 zile să execute lucrarea. Nu-și onora obligațiile contractuale, iar de fiecare dată motiva că a intervenit ceva și are nevoie de o amânare. Unii dintre păgubiți au reușit după îndelungi eforturi să-și recupereze întreaga sumă, așa că au renunțat la plângerea penală, dar tot au rămas 21 de victime. Afaceristul a recunoscut în fața anchetatorilor faptele penale. Le-a spus procurorilor că din cauza pandemiei de coronavirus, societatea administrată de el a început să acumuleze datorii.

” Inculpatul nu a avut niciodată intenția de a-şi îndeplini obligațiile contractuale având în vedere că nu comanda materialele necesare confecționării produselor, mai mult decât atât, a procedat la înstrăinarea aparaturii necesare confecționării produselor de tip PVC”, susțin procurorii. 

Instanța de cameră preliminară a dispus începerea judecății pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.