Păcălit că se schimbă banii și lăsat fără aproape 80 de mii de lei

Artizanul escrocheriei este un recidivist din municipiul Deva, care a reușit prin metoda împrietenirii cu victima, un bărbat de 82 de ani din Băile Herculane, să-l convingă să-și scoată toate economiile. Escrocul i-a spus bătrânului că se vor schimba banii iar el îl poate ajuta să nu-i piardă.

”Numitul a sesizat Poliţia Staţiunii Băile Herculane prin S.N.UA.U. 112, relatând faptul că (…) la domiciliul acestuia s-a prezentat o persoană de sex masculin care, prin metoda împrietenirii cu acesta, a bătut la poarta persoanei vătămate şi i-a comunicat că în noaptea următoare se vor schimba banii, iar dacă are bani în casă, el are relaţii la bancă şi îl ajută să îi schimbe. Persoana vătămată 1-a invitat pe acesta în locuinţă, unde, i-a pus pe masă două plase din material plastic, în care se afla suma de aproximativ 80.000 lei, ocazie cu care, acel bărbat a început să verifice bancnotele pe care urma să le schimbe, punând deoparte câteva bancnote pe care nu trebuie să le schimbe. Profitând de neatenţia persoanei vătămate, bărbatul respectiv a părăsit imobilul acesteia, luând cu el suma de 77.510 lei, 250 de euro şi 100 de dolari”, au arătat anchetatorii.

Imediat după escrocherie hunedoreanul a fugit din țară în Anglia, iar I.P.J. Hunedoara a solicitat emiterea Mandatului European de Arestare în vederea predării şi emiterea cererii de dare în urmărire internaţională pe numele lui.

Recidivistul a fost arestat în Marea Britanie, adus în țară și condamnat la prima instanță.