Pădurar prins că lua mită de la jefuitorii pădurilor! Câți mai sunt ca el?

Individul, pădurar în cadrul Ocolului Silvic Sebeş, este acuzat de luare de mită în formă continuată, după ce s-a descoperit că lua constant șpagă. ”Procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a dispus, la data de 29.06.2023, punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva unui inculpat – pădurar în cadrul Ocolului Silvic Sebeş, pentru săvârșirea infracțiunii de „luare de mită” în formă continuată, prevăzută de art. 289 alin. 1 C. pen. raportat la art. 6 și 7 alin. 1 lit. c din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 35 alin. 1 C. pen.

S-a reţinut, în esență, faptul că, în cursul anului 2022, între inculpat și denunțătorul care a sesizat fapta la data de 06.06.2023, a intervenit o înțelegere în baza căreia inculpatul ar fi primit sume de bani periodic, al căror cuantum nu se poate stabili cu exactitate la acest moment, pentru a permite denunțătorului, singur sau însoțit de persoane alese de el, să sustragă lemne din pădurea administrată de către inculpat, situată lângă localitatea Petrești-Sebeș.

În urma percheziţiei domiciliare efectuate în cauză, de la locuinţa inculpatului a fost ridicată suma de 4400 euro”, informează procurorii. Individul este cercetat sub control judiciar, dar pentru că infracţiunea ar fi comis-o în legătură cu atribuţiile de serviciu, acestuia i-a fost interzisă exercitarea meseriei, inclusiv a atribuţiilor sale legate de paza şi administrarea pădurii repartizate.
Procurorul continuă cercetările în cauză, pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi de drept, în vederea stabilirii răspunderii penale.

Pentru efectuarea urmăririi penale, în cauză s-a procedat şi la delegarea ofiţerilor din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Alba.