Parteneriat pentru Excelență: Lansarea Proiectului ‘Burse de Merit pentru Viitorul Profesional’ la Universitatea din Petroșani

Azi, 22.11.2023, între orele 10:00- 11:00, la Biblioteca Universității din Petroșani, a fost lansat proiectul Burse de Merit pentru Viitorul Profesional. Evenimentul a fost onorat de prezența conducerii universității, reprezentanților Asociatiei studențești si a studentilor și ai companiilor partenere.

Proiectul implica un parteneriat intre Universitatea din Petroșani si urmatoarele companii: Euro Jobs, Diacostampet și Asociația Centrul Regional pentru Ocuparea Forței de Muncă și Protecție Socială, care se angajeaza sa ofere cate o bursa de merit de 2000 lei pe luna studentilor din ultimul an al celor trei Facultati din cadrul Universitatii, cu condiția ca beneficiarii burselor, la finalul studiilor lor, să se angajeze în cadrul companiilor partenere pentru o perioadă minimă de doi ani, cu normă întreagă, într-un mediu fizic, remote sau hibrid

Sub titlul „Parteneriat pentru Excelență: Burse de Merit pentru Viitorul Profesional”, această colaborare inovatoare marchează o etapă semnificativă în sprijinirea studenților pentru o integrare reușită pe piața muncii.

Companiile implicate în acest parteneriat vor oferi nu doar un stimulent financiar, ci și ocazia de a-și dezvolta abilitățile în cadrul unor programe de internship personalizate.

Parteneriatul a aparut atat in urma constientizarii nevoii de personal calificat si bine instruit, cat si a dorintei celro trei companii din mediul privat de a avea un impact social in comunitate.

Initiativa are si beneficiul de a creste ratingul Universitatii din Petrosani si de a reconfirma eforturile acesteia de a mentine excelenta in mediul academic.

Proiectul este deschis si altor companii din mediul privat care doresc sa participe.

Agenda evenimentului a cuprins si o scurta prezentare a celor trei entitati si a domeniilor acestora de activitate.

Euro Jobs SRL este lider in domeniul formarii profesionale si are o experienta de peste 15 ani in scriere si implementare de proiecte europene.

Diacostampet SRL s-a afirmat in domeniul arhivarii fizice si digitale, detine locul 4 pe ţara la categoria IMM-urile autorizate pentru arhivarea documentelo, avand printre clienţi firme de marca precum Mercedes şi Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Asociatia CROFMPS este furnizor de formare profesionala, servicii sociale si, in ultimii 5 ani a dezvoltat experienta in organizare de evenimente, scriere si implementare de proiecte cu fonduri nerambursabile  europene si granturi norvegiene.

Primele burse vor fi oferite incepand cu semestrul 2, in anul 2024.

Pentru detalii suplimentare puteti suna la telefonul: 0786 042 819, iar cei interesati sa aplice pentru bursa pot trimite CV-ul pe adresa de email a liderului de parteneriat, SC EURO JOBS SRL: office@euro-jobs.org, cu mentiunea: “Bursa de merit”.