Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

  PASUL VULCAN A FOST ÎMPĂRȚIT FRĂȚEȘTE DE PRIMARUL ILE. PRIMARUL ŞI VICEPRIMARUL LOCALITĂȚII AU PREZIDAT LICITAȚIILE

  PUBLICAT ÎN

  rps20150309_164946
  Autor: PETRU ZOLTAN
  09 Mar 2015
  Gheorghe Ile este unul dintre primarii din Valea Jiului care s-a învârtit în jurul fostului ministru al Dezvoltarii, Elena Gabriela Udrea. Până când i-a aprobat o finanţare de 31 de milioane pentru o telegondolă. Un raport al Corpului de Control al premierului prezintă pe larg neregurile penale rezultate în urma atribuirii contractului pentru construirea telegondolei. Mai ales că echipamentul a fost cumpărat şi revândut de câteva ori până să ajungă în custodia primăriei, afacere prin care s-a mărit valoarea ecipamentelor cu aproximativ două milioane de euro.
  Dar, primarul Gheorghe Ile nu ratează nici o ocazie să se laude cu sorţul de mason. Aşa că s-a gandit să împartă frăţeşte terenurile din Pasul Vulcan. În anul 2013 a organizat nu mai putin de patru licitatii prin care au fost concesionate 32 de parcele de teren unor persoane influente în oras. Toate aşa zisele licitaţii au parfum penal de DNA. Printre cei care s-au pricopsit cu terenuri se află cuscrul său, soţiile unor poliţişti, ziarişti locali, afacerişti şi politicieni controversaţi. Pentru a controla cât mai bine adjudecarea de terenuri, primarul Gheorghe Ile a fost numit preşedinte al comisiei de licitaţie, care a avut loc in 30 iunie 2013. Din comisie mai făceau parte: viceprimarul Cristian Merişanu, secretara Peter Rodica, directorul economic Luminiţa Leonte, directorul tehnic Nicolae Fara, arhitectul Paraschiva Acs şi inspectorul Adriana Petrila.
  Teren penru cuscru
  Pentru prima parcelă s-au înscris la licitaţie Benoni Ianc şi Marian Colţescu. Aceasta a fost câstigată de Benoni Ianc, cuscrul primarului Ile. Fiica lui Benoni Ianc, Raluca, s-a casatorit cu Alecsandru Ile, fiul lui Ile. Dar, afacerile controversate dintre cei doi cuscri nu sunt o noutate. Una dintre acestea este legată de afacerea cu terenul de la porcărie. Benoni Ianc şi soţia acestuia au cumpărat un teren şi grajduri în suprafaţă de 7225 mp cu suma de 1,08 euro/mp în Pasul Vulcan, deşi preţul în zonă era de câteva ori mai mare. Tranzacţia a avut loc după ce Consiliul Local Vulcan şi-a dat acordul pentru vânzarea terenului din proprietatea primăriei. După ce s-a parafat tranzacţia, terenul a fost vândut lui Raluca şi Alecsandru Ile.
  Licitatii politice!
  Pentru alt petec de teren s-au înscris la licitaţie Iulia Iriza şi Aurelian Silviu Colţescu, câstigând cel din urmă. Dar, cine sunt cei doi competitor? Iulia Iriza este soţia poliţistului Daniel Iriza de la Poliţia economică Vulcan. Totodata, ea este angajată pe post de jurist la firmele deţinute de consilierul judeţean Marian Colţescu, tatăl lui Aurelian Colţescu! Familia Colţescu a mai câştigat alte două terenuri. O altă licitaţie suspectă a fost pentru parcela cu numărul 63, la care au licitat Vasile Marinescu şi Vasile Gabriel Marinescu, fiind câştigată de cel din urma. Acesta a fost preşedinte al filialei locale a PPDD. În schimb, prietenul lui Ile de vânătoare, Graţian Alexandru Dalea a concurat la licitatie împotriva fiicei lui, Alexandra Dalea. Dar, fiica a pierdut în faţa tatălui. Cu un teren s-a pricopsit şi Maria Manta, prietenă cu soţia primarului Ile.
  Concurenţă în familie!
  A doua licitaţie a avut loc pe 19 august. De data aceasta au fost adjudecate doar patru parcele pe acelaşi principiu. Astfel, Marcel Dalesan s-a bătut la licitaţie cu Dumitru Răducu. A câştigat primul. Pentru următorul au licitat tot ei, câştigând Dumitru. Au mai castigat şi Monica Laura Raduca, dar şi Cătălin Asavinei. O noua licitaţie a avut loc la 30 august 2013, când i s-a atribuit un lot lui Bogdan Burui.
  Ultima licitaţie pentru terenuri în Pasul Vulcan a avut loc în 9 octombrie 2013. Atunci, preşedintele comisiei a fost viceprimarul Cristian Merişanu, care se pare că a avut orbul găinii. Maria Geta Riti şi Daniela Riti s-au concurat pentru a pune mâna pe parcela 64. A câştigat prima. Pentru parcela 65 aceleaşi femei au făcut iar blat, dar de data aceasta a caştigat Daniela Riti. Aceasta este sora Adrianei Buhăescu, soţia lui Dănuţ Buhăescu, primarul oraşului Uricani.  
  Apoi a urmat la licitaţie lotul 66. Aici au depus oferte poliţistii Daniel Ion Vamvu şi Petre Diaconescu, ambii colegi de maşină la Poliţia Rutieră Petroşani. Vamvu a câştigat licitaţia. Aceleaşi personaje au licitat pentru lotul 67, de data asta terenul ducându-se la Petre Diaconescu. O alta tentativa de licitaţie a fost pentru parcelele 72 şi 75 la care au participat Marian Romica Simionoacă şi Daniel Vasile Simionoacă. Fiecare s-a pricopsit cu câte un tere. Viceprimarul Merişanu a declarat că nimeni nu s-a apucat de construit în zonă, familia Riti chiar renuntând te renuri. În schimb, Merişanu a mai spus că pentru legalitatea licitaţiilor sunt responsabili juriştul şi secretarul primăriei.
  sursa-jurnalul.ro

  SPONSORIZATE

  CNAIR: RESTRICȚII DE CIRCULAȚIE ( >12 T) PE FONDUL CODULUI ROȘU DE CANICULĂ

  În contextul avertizării de cod roșu de caniculă emisă de Administrația Națională de Meteorologie...

  ITM HUNEDOARA: Măsuri de protecție în perioade cu temperaturi extreme ridicate

  (ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr.99 din 29 iunie 2000)În sensul O.U.G nr.99/2000, prin temperaturi extreme...

  STS: Mii de apeluri la 112 în weekendul cu primul cod roșu extins de caniculă

  Pe perioada de valabilitate a primului cod roșu de caniculă extins pentru mai mult...

  Leonardo Badea (BNR): Premise pentru creșterea investițiilor străine directe în Europa Centrală și de Est. Cazul României

  Pentru ca țările emergente din Europa Centrală și de Est să atingă un ritm...

  TE-AR PUTEA INTERESA

  GUVERNUL ROMÂNIEI INTRODUCE MĂSURI STRICTE PRIVIND SIGURANȚA RUTIERĂ: PERMISUL DE CONDUCERE POATE FI REȚINUT PENTRU 72 DE ORE

  Începând de astăzi, șoferii români care refuză testarea pentru alcool sau substanțe psihoactive, ori...

  MEDIC STOMATOLOG, UCIS ÎN PROPRIUL CABINET

  Un medic stomatolog din Brăila a fost găsit mort în propriul cabinet, într-un incident...

  AUTOTURISM RĂSTURNAT PE AUTOSTRADA A1 ÎN ZONA PECICA

  Astăzi, pe autostrada A1, la kilometrul 568, în zona Pecica, un autoturism s-a răsturnat...