Paulo Jorge Pereira: ”Putem câștiga titlul în acest sezon”

CSM București s-a impus la Călărași, scor 31-24, la debutul antrenorului portughez pe banca tehnică a ”tigrilor”
Bucureștenii au câștigat la șapte goluri în deplasarea de la Călărași și au terminat sezonul regulat pe locul patru în ”Liga Zimbrilor”. Primul meci al ”tigrilor” în play-off va fi duminică, de la ora 11, la Sala Rapid, împotriva celor de la Timișoara.
Succesul de joi seara a fost primul pentru noul antrenor de la CSM, Paulo Jorge Pereira, tehnician care pregătește și naționala Portugaliei.
Lusitanul își cunoaște deja elevii, deși este la echipă de foarte puțin timp. Acesta a dezvăluit care au fost motivele care l-au făcut să vină la București și a recunoscut că are încredere că echipa are potențialul de a face performanță în acest sezon.
”CSM reprezintă o provocare pentru mine. Nivelul campionatului este foarte bun, sunt mulți jucători și antrenori valoroși. Partidele sunt bune, din punct de vedere calitativ. Cine nu ar vrea să fie aici? Sunt mulți antrenori care și-ar dori să fie în locul meu. Titlul este posibil în acest sezon, chiar dacă nu avem timp mult la dispoziție de acomodare. Suntem pe drumul cel bun, dar trebuie să muncim mult”, a spus Paulo Jorge Pereira.
Antrenorul a analizat și jocul ”tigrilor”, primul de când el a semnat cu CSM București: ”A fost un meci greu. Știam că cei de la Călărași au o echipă bună. Victoria este a băieților, eu am ajutat doar un pic, dar jucătorii au făcut totul. Am rezolvat unele probleme și suntem fericiți că am terminat pe locul patru sezonul regulat. Totuși, am câștigat un singur joc, mai urmează altele… Am făcut un meci bun, avem de muncit în continuare, în special în apărare. În partea a doua a partidei am îmbunătățit jocul defensiv și asta s-a văzut.  Nu am schimbat ceva în mod special. Am rulat aproape tot lotul, mai puțin Novanc, și a fost bine pentru că la final am fost mai proaspeți. Am făcut unele greșeli, dar este normal, și Karabatic ( n.r. declarat cel mai bun jucător al lumii în 2007, 2014, 2016) greșește”.
N-ar vrea la echipă o vedetă precum Cristiano Ronaldo
Pereira vine dintr-o țară în care sportul la putere este fotbalul, iar unul dintre cei mai mari sportivi ai lumii, fotbalistul Cristiano Ronaldo, este văzut ca un zeu. Cu toate astea, antrenorul de la CSM spune că el nu și-ar dori neapărat un Cristiano Ronaldo al handbalului la echipă, preferând un colectiv echilibrat valoric. ”Prefer să am mulți jucători buni, nu doar unul, on singură vedetă. Avem nevoie de echipă, nu de un anumit jucător. Dar, ca orice portughez,  îl iubesc pe Cristiano Ronaldo”, a spus antrenorul ”tigrilor”.
Și jucătorii cred în câștigarea campionatului
Portarul Ionuț Ciobanu a fost unul dintre cei mai buni jucători ai CSM-ului în victoria categorică de la Călărași. Golkeaperul este convins că echipa este în creștere de formă și nu și-a ascuns ambițiile pentru acest final de sezon: ”Am obținut o victorie meritată, ne-am dorit-o foarte mult. Noul antrenor lucrează foarte mult la coeziunea de grup. Înaintea meciului ne-a spus să ne bucurăm de handbal, să fim o echipă și să arătăm ce știm într-adevăr. Tot anul ne-am gândit la titlul și tot timpul o vom face. Ne pregătim pentru play-off și sperăm că vom arăta din ce în ce mai bine”.
Încep play-off-ul duminică
Pentru „tigrii” urmează prima bătălie în lupta pentru cucerirea campionatului. CSM București joacă duminică, de la ora 11.00, contra celor de la SCM Politehnica Timișoara. Meciul va avea loc în Sala Rapid, iar intrarea este liberă. Bănățenii au terminat sezonul regulat pe locul cinci, unul mai jos decât Bucureștenii, la diferență de două puncte.