PELERINAJ LA LAINICI

Mănăstirea Lainici aflată la o aruncătură de băţ de Valea Jiului a fost asaltată de sute de hunedoreni de Floriile catolicilor .
Sute de credincioşi cu precădere din cele şase localităţi ale Văii Jiului au mers să se roage la icoana de la Mânăstirea Lainici din Defileul Jiului, despre care spun că este făcătoare de minuni. Chiar dacă drumul este chinuitor şi lung din cauza semafoarelor din defileu, oamenii spun că merită osteneala pentru a se putea ruga la Lainici.
Printre credincioşi erau şi oameni veniţi de la sute de kilometri depărtare pentru a atinge Icoana Maicii Domnului, despre care se spune că face minuni ea fiind neobişnuită prin dimensiunile sale, pictată pe lemn de santal şi acoperită cu o mantie grea de argint aurit. În Europa mai sunt patru biserici care adăpostesc astfel de copii, despre care credincioşii cred că au căpătat şi ele puteri tămăduitoare, astfel că la Lainici sau format adevărate pelerinaje în speranţa că astfel, oamenii vor scăpa de necazuri. „Mireasa din Defileu” cum mai este numită mânăstirea este şi un loc de pelerinaj pentru şoferii care merg spre sudul ţării, mulţi dintre ei alegând acest locaş pentru a primi binecuvântarea părinţilor şi pentru a-şi sfinţii maşinile.