Pentru Instituția Prefectului – Județul Hunedoara, reducerea perioadei dintre examenul teoretic și proba practică pentru obținerea de către hunedoreni a permisului de conducere, este o prioritate!

 Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, s-a întâlnit astăzi, în pauzele probei „traseu” desfășurată la Deva, cu polițiștii examinatori și cu instructorii școlilor de șoferi, pentru a discuta despre situația actuală privind desfășurarea examenelor teoretice și practice pentru obținerea permisului de conducere, la diferite categorii.

     Instructorii au transmis prefectului opinia candidaților care susțin proba practică, potrivit căreia perioada de programare este destul de mare, ceea ce determină un procent destul de redus de promovabilitate și  necesitatea de a completa numărul de ore de pregătire în traseu. 

    Prefectul județului,  Călin Petru Marian, le-a transmis partenerilor de dialog: 

„ Ministerul Afacerilor Interne și Instituția Prefectului fac tot posibilul pentru a reduce această perioadă dintre cele două probe pentru obținerea permisului de conducere. În toate județele numărul examinatorilor este mai mic decât cel necesar în actuala situație, iar solicitările sunt în creștere rapidă de la an la an. Dar, în același timp, este deosebit de important ca polițiștii examinatori, care au o mare responsabilitate în acordarea permisului de conducere, să nu renunțe la evaluarea reală și conform reglementărilor legale, a candidaților la statutul de șofer, care vor deveni parte a traficului de zi cu pe drumurile publice. Siguranța tuturor participanților la trafic este vitală! Pe de altă parte, instructorii școlilor de șoferi trebuie să pregătească cât mai bine viitorii conducători auto, promovarea examenului încă de la prima prezentare la proba practică poate constitui un factor important în reducerea numărului de zile dintre cele două probe. ”