PERCERCHEZIŢII ÎNTR-UN DOSAR DE EVAZIUNE CU UN PREJUDICIU DE 3 MILIOANE DE EURO . BIROUL UNOR EXECUTORI JUDECĂTOREŞTI, VIZAT DE PERCHEZIŢII

Poliţiştii fac percheziţii, luni dimineaţă, în Bucureşti, Ilfov şi Ialomiţa, la persoane şi firme suspectate de evaziune fiscală cu un prejudiciu de trei milioane de euro, fiind vizate zece societăţi, precum şi Biroul Executorilor Judecătoreşti Dorina şi Lucian Gonţ, potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax.
 
Poliţia Română anunţă că peste 70 de poliţişti, sub coordonarea procurorilor Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, fac 15 percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Ialomiţa, la persoane suspectate de evaziune fiscală.
 
De asemenea, vor fi puse în aplicare şi opt mandate de aducere emise pe numele persoanelor suspectate de comiterea de infracțiuni, urmând ca acestea să fie duse la sediul Poliției pentru audieri.
 
Conform Poliţiei Române, în acest dosar este vizată activitatea infracţională a lucrătorilor unui birou de executor judecătoresc şi a reprezentanţilor a zece societăţi comerciale, suspectaţi de evaziune fiscală, prin sustragerea de la plata taxelor şi a impozitelor către bugetul de stat, prin înregistrarea unor operaţiuni comerciale fictive.
 
Prin comiterea de infracţiuni, în perioada 2011-2014, bugetul consolidat al statului ar fi  fost prejudiciat cu aproximativ 3 milioane de euro, mai spune Poliţia Română.
 
Surse judiciare au declarat că în acest dosar ar fi vizaţi executorii judecătoreşti Dorina Gonţ şi Lucian Gonţ, astfel că au loc percheziţii la biroul acestora din Capitală, dar şi la locuinţa lor.
 
Dorina Gonţ este şi preşedinta Camerei Executorilor Judecătoreşti de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.
 
Aceleaşi surse spun că în dosar ar fi vizat şi omul de afaceri Ciprian Nistor, care ar controla firme offshore în conturile cărora ar fi fost viraţi banii din evaziune fiscală.
 
Potrivit reporterului Antena 3, Sonia Simionov, executorul judecătoresc Dorina Gont a avut legături cu Dinu Patriciu. Mai multe bunuri ale afaceristului au fost executate de executorul judecătoresc Dorina Gont, a mai spus Sonia Simionov.
sursa-antena3