Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

  PERCHEZIŢII DIICOT ŞI ÎN HUNEDOARA

  PUBLICAT ÎN

   
  Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Mehedinţi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi Timişoara şi Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi, Hunedoara şi Buzău au efectuat, la data de 01 aprilie 2015, un număr de 11 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Mehedinţi, Dolj, Hunedoara, Buzău şi Timiş, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unUI grup infracţional organizat constituit în vederea săvârşirii de infracţiuni din domeniul criminalităţii informatice.
   
  În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2013 – 2014, mai multe persoane s-au constituit într-un grup infracţional organizat care a acţionat, pe raza judeţelor Mehedinţi, Dolj, Hunedoara, Buzău şi Timiş, având ca scop infracţional săvârșirea unor infracțiuni contra siguranței și integrității sistemelor și datelor informatice.
   
  Astfel, o parte din membrii grupării, prin fals informatic dar și prin folosirea unor programe informatice au obținut în mod ilegal, date confidențiale de tip bancar, aplicații de comerț electronic ( Ebay sau PayPal) sau informații referitoare la carduri de credit, folosind tehnici de manipulare a datelor identității unei persoane sau a unei instituții.
   
  După ce aceste date erau obținute prin accesul fără drept la sisteme informatice, membrii grupării comercializau pe diferite pagini web atât programe informatice care acordau dreptul de acces la diferite servere (SellVNC, RDP, ROOT, DUMPS, CC) dar și date confidențiale bancare, obținute în mod fraudulos.
   
  Totodată, alți membri ai grupării infracționale, prin folosirea datelor de cărți de credit obținute (user, parolă, număr carte de credit, dată expirare, Cod de verivicare-CVV2 şi codul fiscal ) au efectuat operațiuni financiare în mod fraudulos prin încărcarea sau descărcarea unor instrumente de plată electronică precum şi transferuri de fonduri prin utilizarea datelor de identificare ce permit utilizarea unor astfel de instrumente de plată electronică.
   
  Prin activitatea infracțională desfășurată gruparea infracțională a prejudiciat serverele unor companii naționale și internaționale de telefonie, furnizori de servicii de plată prin internet, companie de servicii financiare, operator din domeniul serviciilor poștale dar și servere guvernamentale din Australia și Columbia.
   
  Din investigaţiile efectuate până în prezent, exista suspiciunea rezonabilă că în perioada 2013 – 2014, prin acest mod de operare, prejudiciul produs în cauză este de 4.500.000 de dolari.
   
  La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Mehedinţi vor fi aduse, în vederea audierii, un numar de 10 persoane.
   
  Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii.
   
  Acţiunea a fost realizată cu sprijinul organelor de poliție din cadrul I.P.J. Mehedinți şi jandarmi din cadrul I.J.J. Mehedinți.
   
  Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

  SPONSORIZATE

  Leonardo Badea (BNR): Premise pentru creșterea investițiilor străine directe în Europa Centrală și de Est. Cazul României

  Pentru ca țările emergente din Europa Centrală și de Est să atingă un ritm...

  Senatoarea Lucica Dina Muntean și-a dat demisia din PNL!

  „După anunțul primarului Tiberiu Iacob Ridzi că va candida pentru un nou mandat din...

  Află cum te poți recupera după un infarct miocardic cu doar 20 de ședințe de oxigenoterapie în capsulă hiperbară!

  Ai rămas cu hipertensiune arterială, iar din aceasta cauză nu te poți liniști crezând...

  Cum să rezolvi problema veniturilor mici și să obții un certificat de competențe profesionale ca și Mecanic Auto în doar 3 zile?

  Lucrezi de ani buni în domeniul mecanicii auto dar veniturile tale sunt încă foarte...

  TE-AR PUTEA INTERESA

  Donald Trump, Împușcat la un Miting Electoral în Pennsylvania: Două Persoane Decedate!

  Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, a fost împușcat în timpul unui miting...

  Pisică salvată de pompieri după ce a căzut într-un canal în Petroșani

  O pisică a fost salvată ieri de către pompierii Detașamentului Petroșani, după ce a...

  IMPLICAT ÎNTR-UN ACCIDENT RUTIER MORTAL, ARESTAT PREVENTIV 

  În dimineața zilei de 12 iulie a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Dolj a fost...