Percheziții în patru județe, la indivizi care furau bani din conturi. Unui hunedorean i-au sustras 25.000 de lei de pe card

Astăzi, polițiștii hunedoreni au făcut percheziții în patru județe, la persoane bănuite că au sustras bani de pe cardul unui om de afaceri din Orăștie. Indivizii au reușit să scoată din contul hunedoreanului, cu ajutorul sistemelor informatice, peste 25.000 de lei, bani din care au cumpărat bunuri și excursii în străinătate.
Perchezițiile au fost efectuate de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Hunedoara, în cinci locații de pe raza județelor Prahova, Constanta, Vaslui și Buzău.
„Activităţile procedurale se circumscriu unui dosar de cercetare penală ce vizează comiterea unor infracțiuni prin intermediul sistemelor informatice (efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi accesul ilegal la un sistem informatic), supravegherea urmării penale fiind efectuată de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara. În fapt, poliţiştii au stabilit că cele 4 persoane bănuite de comiterea infracţiunilor investigate au efectuat, la data de 29.07.2019, mai multe tranzacții frauduloase, accesând în mod ilegal sisteme informatice bancare și date de identificare ale unui card bancar (aparţinând unei părţi vătămate din municipiul Orăştie), în urma cărora au fost inițiate plăți în valoare de peste 25.945 de lei, către diferiți comercianți, printr-un sistem on-line (au fost achiziționate o serie de produse și servicii de transport, pe rute aeriene internaționale). În acest caz, prejudiciul a fost recuperat prin blocarea tranzacțiilor de către comercianţi”, a declarat reprezentantul IPJ Hunedoara.
În urma perchezițiilor domiciliare de astăzi, au fost identificate și ridicate sisteme de plată, card-uri bancare, documente privind efectuarea unor tranzacții financiare, conturi, precum și alte documente și înscrisuri, care vor fi folosite în administrarea probatoriului.
Urmărirea penală se va efectua în baza cooperării internaționale cu autoritățile judiciare din diferite state europene, având în vedere indiciile privind ramificațiile activităţilor infracționale şi posibilitatea extinderii cercetărilor şi faţă de alte persoane.
Activitățile investigative au beneficiat de sprijinul poliţiştilor Biroului de Analiză a Informaţiilor  Hunedoara și al poliţiştilor Serviciilor de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Prahova, Vaslui, Buzău și Constanța.
Theodora Roman