PERCHEZIŢII ÎNTR-UN DOSAR DE NERESPECTARE A REGIMULUI ARMELOR ŞI MUNIŢIILOR

Polițiștii din Mureş au ridicat în vederea confiscării 3 pistoale, în urma a 2 percheziții  efectuate în localităţile Luduş şi Aţintiş, la domiciliul a două persoane bănuite că deţin arme în mod ilegal.
 
La data de 30 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureş, împreună cu poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Luduş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Luduș, au efectuat 2 percheziții, în localităţile Luduş şi Aţintiş, la domiciliile a 2 bărbaţi, de 32 de ani, respectiv 49 de ani, bănuiţi că deţin arme în mod ilegal.
 
În urma perchezițiilor, au fost identificate 3 pistoale neletale supuse autorizării, pentru care persoanele în cauză nu deţineau permis de port armă, muniţie letală, precum şi fragmente de origine animală, din specia căprior.
 
Cele două persoane au fost conduse la audieri, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj cinegetic.
Poliția Română reamintește:
Conform  legii, vânătoarea se exercită numai de către vânători, dacă posedă permis de vânătoare eliberat în România, posedă autorizaţie individuală de vânătoare, eliberată pe numele său de gestionar, sau este înscris nominal de organizator în autorizaţiile colective de vânătoare, posedă permis de armă pentru folosirea armelor de vânătoare, dacă practică vânătoarea cu armă și posedă talon de asigurare pentru accidente şi răspundere civilă, în legătură cu activitatea sa de vânător.
 
De asemenea, vânătoarea se poate exercita și de vânători cetăţeni străini care au permis ori licenţă valabilă în ţara emitentă și dacă îndeplinesc și celelalte condiții prevăzute de lege.
Permisele de vânătoare pot fi permanente și temporare. Cele permanente se tipăresc şi se înseriază de către autoritatea publică centrală care răspunde de vânătoare, eliberându-se prin asociaţiile de vânătoare în limita locurilor vacante cetăţenilor cu domiciliul sau rezidenţa în România.
Permisul de vânătoare temporar se eliberează de către gestionarii fondurilor cinegetice, la cererea cetăţenilor străini şi apatrizilor cu domiciliul în străinătate care în ţara de domiciliu sunt vânători şi dacă sunt veniţi în România pentru acţiuni de vânătoare.