Percheziţii la evazionişti din mai multe judeţe printre care şi Hunedoara

Polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sprijiniți de polițiști din Cluj, Mureș, Hunedoara și Bistrița-Năsăud și ai Serviciului de Operațiuni Speciale Alba sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, efectuează miercuri dimineață 20 de percheziții domiciliare și pun în executare mai multe mandate de aducere emise pe numele a 10 persoane bănuite de evaziune fiscală.
Prejudiciul estimat a fi cauzat prin activitatea infracțională este de 2,5 milioane lei, echivalent a 555.000 Euro, informează IPJ Alba.
”În vederea documentării întregii activități infracționale, începând cu ora 6,00 se efectuează 20 percheziții domiciliare pe raza județelor Alba (16 percheziții), Cluj (1 percheziție), Mureș (1 percheziție), Hunedoara (1 percheziție) și Bistrița-Năsăud (1 percheziție)”, se precizează în comunicatul IPJ Alba transmis AGERPRES.
Potrivit sursei citate, cele 10 persoane sunt bănuite că în anul 2013, în baza unor documente contabile false au înregistrat cheltuieli fictive în contabilitatea societăților pe care le reprezintă, ulterior însușindu-și sumele de bani.
Documentele false erau emise în numele unor societăți comerciale de tip fantomă, iar pentru a da aparență de legalitate operațiunilor economice înregistrate în contabilitate, plățile erau efectuate prin sistemul bancar.
Pe baza mandatelor de aducere emise, cele 10 persoane, bănuite de săvârșirea de infracțiuni de evaziune fiscală, vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.