Percheziții la hotelul lui Robert Negoiță. Prejudiciul este de cinci milioane de euro

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti şi poliţişti din cadrul IGPR – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează, miercuri dimineaţa, percheziţii la Rin Grand Hotel, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 5 milioane de euro.
Potrivit unui comunicat al PCAB, procurorii şi poliţiştii fac percheziţii pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, la punctele de lucru ale mai multor societăţi comerciale, în vederea ridicării de documente financiar – contabile şi înscrisuri necesare soluţionării unei cauze penale în care sunt vizate infracţiuni de evaziune fiscală.
Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat faptul că, în perioada 2007 – 2016, societăţile comerciale implicate, având ca obiect de activitate construcţii de ansambluri rezidenţiale şi hoteluri, nu ar fi declarat la organele fiscale sumele datorate cu titlu de TVA, aferente imobilelor vândute, fapt care a condus la prejudicierea bugetului de stat cu suma de aproximativ 5 milioane de euro.
În cauza înregistrată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti se efectuează acte de cercetare specifice fazei de urmărire penală începută in rem.
Acţiunea, desfăşurată sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, beneficiază de sprijinul de specialitate al Institutului Naţional de Criminalistică şi al Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R..