PERCHEZIȚII LA TRAFICANȚII DE ȚIGĂRI

Polițiștii, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au descins, miercuri dimineață în 28 de locații din cinci județe, într-un dosar ce vizează contrabanda cu țigări.
Anchetatorii fac percheziții în județele Suceava, Maramureş, Timiş, Caraş-Severin şi Hunedoara. Acţiunea vizează o grupare cu preocupări infracţionale în sfera contrabandei cu ţigări.
Un număr de 20 de persoane bănuite de introducerea, transportul, depozitarea sau comercializarea ţigărilor de contrabandă vor fi aduse la sediul DIICOT Suceava pentru audieri.
În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că membrii grupării au desfășurat activitate infracţională în perioada 2014 – 2015, iar prejudiciul creat bugetului de stat este estimat la 1.000.000 de euro.
Acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliţiei Române, al SRI şi al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă. La activităţi participă şi poliţişti din cadrul structurilor de investigare a criminalităţii economice din judeţele Maramureş, Timiş, Caraş-Severin şi Hunedoara, luptători de acţiuni speciale, lucrători DGA şi jandarmi.