Peste 2000 de pompieri militari sunt angrenați în misiunile destinate limitării și înlăturării efectelor generate de fenomenele meteorologice de vreme rea

În cursul acestei zile, salvatorii au intervenit în județele aflate sub incidența atenționărilor hidro-meteorologice, cu mijloacele specifice pentru evacuarea apei din gospodării, curţi și grădini, decolmatarea fântânilor și salvarea persoanelor aflate în dificultate.

O situație specială a fost înregistrată în județul Hunedoara, pompierii militari intervenind în cel mai scurt timp, împreună cu reprezentanții autorității locale, pentru evacuarea a 40 de persoane surprinse de apă, într-un autocar. Acestea au fost preluate și transportate în condiții de siguranță într-o localitate din apropiere.

În sprijinul populației și autorităților din județul Hunedoara, conducerea IGSU a dispus dislocarea unor detașamente formate din pompieri cu motopompe de mare capacitate și motopompe transportabile de la județele Alba, Bihor și Gorj, pentru limitarea şi înlăturarea efectelor negative.

De asemenea, pompierii tulceni au intervenit în cursul acestei zile pentru salvarea persoanelor rămase blocate în autoturisme, din cauza acumulărilor de apă și degajarea vehiculelor surprinse în zona inundabilă. În prezent apele s-au retras, iar situația este sub control.

În județul Bihor, peste 40 de pompieri au intervenit pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase manifestate în localitățile Beiuș, Dragoteni și Delani. Pentru evacuarea apei din gospodăriile afectate, salvatorii au acționat cu motopompe transportabile, bărci și camioane.

În acest moment nu mai sunt înregistrate situații care să pună în pericol viața semenilor, persoanele evacuate preventiv în cursul nopții și astăzi, revenind la casele lor. De asemenea, traficul rutier pe autostrada A6 se desfășoară în condiții normale, fiind degajată porțiune de drum afectată de inundații.

Pentru optimizarea intervenției la inundații, inspectoratele pentru situații de urgență din județele aflate sub incidența codurilor portocalii au activat grupele operative și suplimentat efectivele de pompieri.