Petrila. A fost semnat contractul de finanțare privind extinderea rețelei de gaze naturale în Jieț, Cimpa, Tirici și Răscoala

A fost făcut un nou pas extrem de important în ceea ce privește rețeaua de gaze naturale din orașul Petrila, acolo unde aceasta încă nu a ajuns. Astfel, obiectivul de investiții ”Extindere rețele de gaze naturale în orașul Petrila și localitățile aparținătoare Jieț, Cimpa, Tirici și Răscoala” a fost inclus în Programul național de Investiții ”Anghel Saligny”, pe lista aprobată a Ministerului dezvoltării lucrărilor publice și administrației și a Ministerului energiei.

”Zilele trecute am semnat contractul de finanțare privind extinderea rețelei de gaze naturale pentru localitățile aparținătoare orașului Petrila: Jieț, Cimpa, Tirici și Răscoala. Este unul dintre obiectivele importante pe care mi le-am propus și acesta a primit girul finanțării de la bugetul de stat. La momentul acesta putem vorbi despre ultima etapă în realizarea rețelei de distribuție a gazelor naturale, obiectiv care reprezintă o prioritate pentru mine, pentru creșterea nivelului de trai a tuturor cetățenilor din orașul Petrila, incluziv dezvoltarea zonelor limitrofe”, a declarat primarul orașului Petrila, Vasile Jurca.

Potrivit primarului Jurca, acest contract de finanțare nerambursabilă are o valoare alocată de 12 milioane de lei.