PETRILA SMART CITY 2019 PROPULSEAZĂ ORAȘUL TĂU ÎN ERA DIGITALĂ

LIFE IS HARD | WORK SOFT, prima companie românească de soft listată la Bursa de Valori București – piața AeRo – lansează programul Update Romania – un demers de susținere a digitalizării comunităților locale prin care compania oferă gratuit suita sa de aplicații Smart City tuturor orașelor sub 100 de mii de locuitori. Soluțiile Smart City ale companiei sunt deja prezente în mai multe orașe precum Cluj-Napoca, Alba Iulia, Petroșani, Slobozia, Călărași sau Zalău.

Dezvoltarea durabilă a zonelor urbane este o provocare de importanță majoră. Aceasta necesită tehnologii și servicii noi eficiente și ușor de utilizat accentul pe proiectele Smart City va avea ca rezultat soluții integrate, pentru a crește calitatea vieții și conectarea urbană.

Conform studiilor privind mobilitatea, până în 2030, zonele urbane vor asimila 60% din populație la nivel mondial, iar până în 2050 aproape 70%, iar una din trei persoane va locui într-un oraș cu cel puțin o jumătate de milion de locuitori. În viitor, orașele dezvoltate sunt prietenoase în ceea ce privește interacțiunea autorităților cu cetățenii, oferă mobilitate crescută, structuri inteligente și moderne de sănătate și educație şi un mediu curat.

Orașul Petrila se dorește a fi unul prietenos pentru cetățeni. Astfel că, se lansează aplicația City Health, în cadrul proiectului Update România susținut de compania Life is Hard SA, inițiativă de sprijinire la nivel național a digitalizării administrațiilor locale.

”În primul rând mulțumesc  firmei partenere LIFE IS HARD SA pentru sprijinul acordat. Inițiativele și proiectele de tip Smart City sunt încă într-un stadiu incipient în  România,  dar   acest  lucru  este   mai  puțin  important  acum.  Important  este  să începem să construim comunități în care tehnologia își aduce aportul în creșterea calității vieții. Lucrurile bune se construiesc în timp, cu ambiție și devotament. Un oraș   nu   devine   mai   inteligent   peste   noapte,   doar   integrând   tehnologie   și infrastructură de ultima generație. E un proces care începe cu integrarea tehnologiei, dar care impune schimbarea unor mentalități, impune responsabilitate și implicare civică din partea cetățenilor, implică competențe digitale, implică schimbări în cadrul administrațiilor publice locale în ceea ce privește modul în care interacționează cu cetățenii, modul în care știu să utilizeze aceste tehnologii la adevărata lor capacitate”, a declarat primarul orașului Petrila, Vasile Jurca.

Acest proiect este o provocare la adresa cetățenilor, la adresa opiniei publice. Nu există alt scop al acestor servicii electronice decât acela de a ne face viața mai ușoară, mai bună.

”Trebuie evidențiat faptul că implementarea conceptului de localitate/comunitate „smart” aduce beneficii imediate, cu impact semnificativ asupra calității vieții cetățenilor și asupra mediului, aceste două elemente reprezentând, de fapt, cei mai importanți indicatori, la nivel mondial, pe care ar trebui să-i monitorizăm, în vederea îmbunătățirii lor. Doar așa putem contribui la asigurarea unui climat echilibrat pe termen lung, care să permită dezvoltarea durabilă a comunităților și continuitatea însăși societății umane. Absolut toate celelalte elemente, din zona socială și economică, sunt subsecvente acestor doi indicatori primordiali: calitatea vieții și calitatea mediului. Este nevoie să intervenim imediat pentru a asigura și păstra pe termen îndelungat echilibrul cu mediul înconjurător, cu natura, astfel fiind necesar să identificăm și să aplicăm soluții inteligente în absolut toate domeniile de acțiune, pornind de la infrastructură și energie și mergând până la sănătate, educație și mobilitate”, a adăugat Vasile Jurca.

Inițiativele și proiectele de tip Smart City sunt încă în stadiul incipient în România, dar acest lucru este mai puțin important acum. Important este să începem să construim comunități în care tehnologia își aduce aportul în creșterea calității vieții.

”Lucrurile bune se construiesc în timp, cu ambiție și devotament. Un oraș nu devine mai inteligent peste noapte, doar integrând tehnologie și infrastructură de ultimă generație. E un proces care începe cu integrarea tehnologiei, dar care impune schimbarea unor mentalități, impune responsabilitate și implicare civică din partea cetățenilor, implică competențe digitale, implică schimbări în cadrul administrațiilor publice locale în ceea ce privește modul în care interacționează cu cetățenii, modul în care știu să utilizeze aceste tehnologii la adevărata lor capacitate. Compania noastră este foarte implicată în dezvoltarea de aplicații și tehnologii Smart City, mare parte din aceste soluții și tehnologii le oferim gratuit administrațiilor locale pentru că așa înțelegem să ne implicăm activ în viața comunității în care trăim și ne desfășurăm activitatea. Ne-am propus un proiect ambițios, să digitalizăm România prin comunitățile locale, iar în acest demers dorim să atragem cât mai multe companii de tehnologie și cât mai multe administrații locale”, a completat Erik Barna, CEO Life is Hard.

”Reușita unui proiect Smart City depinde în primul rând, pe lângă pregătirea unor aplicații digitale, deschiderea cetățenilor spre schimbare, spre folosirea tehnologiei pentru a contribui la o împărțire a calității vieții lor de zi cu zi și ne bucurăm de interes în această zonă din partea comunității și autorităților locale”, a declarat Anca Goron, coordonatoarea proiectului Update România.

Primăria orașului Petrila