Petroșani: Polițiștii parchează abuziv mașina de patrulare pe trotuar pentru a-și cumpăra mâncare, punând în pericol pietonii!

Doi polițiști au fost surprinși parcând mașina de poliție pe trotuarul unei străzi din municipiul Petroșani pentru a-și procura mâncare.

Gestul lor a blocat complet accesul pietonilor și i-a pus în pericol, forțându-i să se aventureze pe șosea pentru a evita mașina parcată ilegal.

Potrivit martorilor oculari, polițiștii în uniformă au lăsat mașina pe trotuar, ignorând complet normele de circulație și siguranța pietonilor. Această acțiune nu numai că a încălcat legislația rutieră, ci a și pus în pericol viața cetățenilor care au fost nevoiți să se strecoare printre mașini sau să se aventureze pe șosea.

Conform prevederilor legale, parcarea abuzivă pe trotuar este sancționată cu amenzile prevăzute de OUG195 și de Hotărârea Consiliului Local. În plus, în astfel de cazuri, polițiștii responsabili trebuie să facă obiectul unei investigații disciplinare, fiind necesar să dea un exemplu clar comunității și să fie trași la răspundere pentru încălcarea legii pe care ei sunt chemați să o aplice.

Reacția autorităților este așteptată cu interes, în contextul în care astfel de comportamente ale celor însărcinați cu menținerea ordinii publice sunt profund dezamăgitoare și de neacceptat.