Petroșani: RĂSPLATĂ PENTRU ACTORII ”DE TOP” ÎN ANUL 70 AL EXISTENȚEI TEATRULUI ”ION D. SÂRBU”

Mari actori ai artei teatrale și cinematografice sunt, în aceste zile, oaspeți ai comunității locale din Valea Jiului, odată cu momentul aniversar al Teatrului Dramatic ”Ion D. Sârbu” din Petroșani, care a împlinit 70 de ani de activitate.

 
În urma unui demers remarcabil al primarului Tiberiu Iacob Ridzi, la propunerea consilierilor Mihai Barbu și Milu Vladislav, o parte dintre actorii invitați la Petroșani în aceste zile, au devenit, de duminică 27 mai, cetățeni de onoare ai municipiului Petroșani.
 
Florin Plaur, Marius Stănescu, Magda Catone, Claudiu Bleonț și Emilia Catone au urcat sâmbătă, pe scena Cinematografului din Petroșani, în aplauzele publicului din Valea Jiului, pentru a primi, din partea primarului Tiberiu Iacob Ridzi, însemnele înnobilării cu titlul de ”Cetățean de onoare al municipiului Petroșani”. ”Carta Cetățenilor de Onoare ai municipiului Petroșani s-a îmbogățit, de pe acum, cu numele unor actori deosebiți. Mă bucură faptul că marii artiști ai teatrului românesc ne-au făcut onoarea de a accepta acest titlu. Artiștii Magda Catone, Emilia Popescu, Claudiu Bleonț sau Marius Stănescu, s-au întors la Petroșani, amintindu-ne că marile lor realizări artistice în teatru și cinema au avut ca punct astral de lansare, în anii tinereții, scena teatrului din Petroșani. Maestrul Florin Plaur ne este alături de o viață, iar actori precum Șerban Ionescu și Ilie Ștefan au rămas în memoria iubitorilor de teatru din Petroșani și după trecerea lor în eternitate. Le mulțumesc, tuturor, pentru tot ceea ce au făcut pentru teatru, pentru arta și cultura românească, la Petroșani și pretutindeni”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.
Gala aniversară a Teatrului ”Ion D. Sârbu” continuă la Petroșani, orașul devenit pe bună dreptate în aceste zile un adevărat loc de pelerinaj al marilor actori ai României, spre bucuria publicului iubitor de teatru din Valea Jiului.