Piept de pui umplut cu mirodenii

Ingrediente: (4 porții)

35 g fistic
2 linguri pătrunjel tocat
2 linguri salvie tocată
2 lingurițe coajă de lămâie rasă fin
1 cățel de usturoi, zdrobit
2 linguri ulei de măsline
600 g piept de pui dezosat, fără piele
4 felii de prosciutto (opțional)
piper negru, proaspăt măcinat

Preparare:

1.Se încălzește cuptorul la 180°C/treapta 4. Se împrăștie fisticul într-o tavă și se coace 3 minute, până când se rumenește ușor. Se transferă pe un blat de lemn, apoi se toacă mărunt.

2.Se combină fisticul, pătrunjelul, salvia, coaja de lămâie, usturoiul și 2 lingurițe de ulei de măsline într-un castron. Se condimentează cu piper negru.

3.Se taie pe jumătate piepții de pui, orizontal, și se aplatizează pentru a ajunge la o grosime uniformă de 1 cm. Se pun 2 linguri de amestec de ierburi pe o bucată de carne și se rulează începând de la capătul îngust. Dacă se dorește, se așază ruloul pe o bucată de prosciutto. Se înfășoară și aceasta. Se leagă ruloul cu sfoară de bucătărie și se repetă operațiunile cu restul de ingrediente.

4.Se încălzește uleiul rămas într-o tigaie mare neaderentă, la foc mediu. Se prăjesc rulourile de pui timp de 10 minute, apoi se lasă să se răcească 5 minute. Se îndepărtează sfoara și se taie în felii pentru servit.