Piese de la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane, expuse în China

muzeu1Piesele cu o valoare inestimabilă aflate în patrimoniul Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva, au fost incluse în expoziţia “Comorile României”, care este organizată la Muzeul Național al Chinei din Beijing.
 
Nu mai puţin de 445 de exponate vor ajunge pe continentul asiatic şi vor fi expuse timp de şase luni, începând din 28 ianuarie şi până în iunie 2016, de organizarea expoziţiei ocupându-se Muzeul Național de Istorie a României. Manifestarea este un turneu al moştenirilor culturale ale Românei, iar în portofoliu au fost cuprinse piese arheologice și de artă de mare valoare istorică și artistică, reprezentative pentru creația umană din spațiul românesc din paleolitic până în secolul al XVIII –lea, multe dintre ele unicate nu numai în România, dar și în lume. Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva a trimis pentru această expoziţie mai multe piese de o imensă valoare, care fac parte din patrimoniul instituţiei. Comorile muzeului din Deva au fost pregătite pentru expoziţia din China încă din 2014, când s-a anunţat expoziţia dar care a fost amânată până în acest an, după cum a precizat, ieri, directorul Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane, Liliana Ţolaş.
În cadrul expoziției „Comorile României” sunt reunite piese care acoperă circa treizeci de milenii de evoluție umană și civilizație în spațiul românesc. La organizare au luat parte 31 de muzee, sub coordonarea Muzeului Național de Istorie a României și Muzeului Național de Artă al României.