"Piraţii" din Valea Jiului, amendaţi cu 11 mii de lei

În data de 09.02.2016, în urma unor sesizări referitoare la efectuarea de transport rutier în regim taxi fără respectarea prevederilor legale şi în scopul prevenirii pirateriei în domeniu, poliţiştii Serviciul Rutier au organizat o acțiune preventivă, pentru disciplinarea acestor categorii de participanți la trafic.            Acţiunea s-a derulat pe DN 66 şi DN 66 A, pe raza oraşelor Petrila, Petroşani şi Vulcan. Poiţiştii au controlat peste 45 de autoturisme destinate transportului de persoane în regim taxi şi peste 20 de autovehicule destinate transportului public de persoane în comun.
În urma controalelor au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 11.000 de lei. Au fost aplicate 16 sancţiuni contravenţionale, dintre care 2 pentru nerespectarea legislaţiei privind transportul în regim taxi, iar alte 3 pentru nerespectarea HG 69/2012, referitoare la condiţiile care trebuie îndeplinite pentru exercitarea ocupaţiei de operator de transport rutier.
De asemenea, în urma controalelor, poliţiştii au reţinut două certificate de înmatriculare atât pentru lipsa poliţei RCA, cât şi pentru diverse defecţiuni tehnice ale autovehiculelor. Alte două permise de conducere au fost reţinute pentru nerespectarea regulilor privind manevra de depăşire şi pentru nerespectarea indicaţiilor poliţistului rutier.