Plăcintă de mălai cu ton și măsline

0

Ingrediente (4 porții)

 

350 g mălai instant
1 lingură cimbru proaspăt tocat
3 linguri pătrunjel tocat
1 lingură ulei de măsline extravirgin
1 conservă (400 g) roșii, tăiate cubulețe
1 ardei gras galben, copt, tăiat felii
1 conservă ton în saramură (200 g), scurs, mărunțit
250 g brânză ricotta
12 măsline negre, curățate de sâmburi, tăiate în jumătăți
1-2 lingurițe cimbru proaspăt

 

Util

Roșiile și ardeii grași din această plăcintă asigură necesarul de vitamine C, E și B6, dar și pe cel de acid folic.

Preparare

 

1.Se încinge grătarul de la cuptor. Se unge cu puțin ulei o tavă pentru pizza (30 cm diametru). Mămăliga se pregătește conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se scoate de pe foc și se adaugă cimbru, pătrunjel, sare și piper după gust. Se pune cu o lingură în forma pentru pizza; i se ridică marginile de jur împrejur. Marginea se unge cu ulei de măsline. Se lasă deoparte.

2.Se fierb roșiile într-o cratiță, cu sucul lor, 6-8 minute, amestecând, până se îngroașă sosul.

3.Se întinde sosul de roșii peste mămăligă, iar deasupra se pun fâșii de ardei, ton, ricotta și măsline. Se coace 10 minute la cuptor, plasând grătarul la 15 cm distanță de foc. Când plăcinta s-a rumenit, se ornează cu frunze de cimbru și se servește.

 

 

 

ALTE ARTICOLE INTERESANTE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.