Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

    Plăcintă raw de dovleac

    PUBLICAT ÎN

    Ingrediente (10 porții)

    Blat:

    200 gfulgi de ovăz
    100 gnuci
    100 gcurmale
    1 vârf de lingurițăscorțișoară
    1 vârf de lingurițăsare neiodată
    50 gsmochine proaspete

    Crema:

    500 gdovleac plăcintar
    80 gmiere
    20 gsemințe de psyllium
    0.5 lingurițăscorțișoară
    0.5 lingurițănucșoară

    Înlocuitor pentru miere:

    100 ggem de curmale

     

    Util

    Modalitate de servire: pentru a putea fi servită, este necesar să păstrăm plăcinta cel puțin 1 oră la congelator. Înainte de servire se lasă câteva minute la temperatura camerei. Dovleacul este bogat în antioxidanți și vitamine, reprezentând o sursă generoasă de vitamina A. Din multitudinea de beneficii putem remarca faptul că dovleacul stimulează pierderea în greutate datorită conținutului mare de fibre. De asemenea, dovleacul este recomandat persoanelor care depun efort fizic datorită conținutului mare de potasiu care ajută la refacerea echilibrului electrolitic al organismului.

    Preparare

    1-Se pregătește blatul, astfel: se introduc într-un blender cu lama S fulgii de ovăz, nucile, curmalele, smochinele, scorțișoara și sarea și se blendează. Se mixează până când compoziția devine ca o pastă lipicioasă.

    2-Se montează blatul într-un inel culinar cu fund detașabil sau într-o formă de tartă. Se toarnă blatul în formă și se nivelează cu ajutorul unei spatule sau a unei linguri.

    3-Se prepară crema de dovleac, astfel: introducem în blender dovleacul, mierea, semințele de psillyum, scorțișoara și nucșoara. Se amestecă până se transformă totul într-o cremă omogenă. Dacă îndulcim cu curmale în loc de miere, preparăm gemul de curmale astfel: se introduc curmalele în cana blenderului și se cuprind cu apă. Se mixează foarte bine până se transformă într-o pastă. Gemul se adaugă alături de celelalte ingrediente pentru a prepara crema de dovleac.

    4-În inelul culinar, adăugăm peste blat, crema de dovleac.

    5-La final se creează decorul. Acesta poate fi din nuci zdrobite, felii de piersici și de dovleac.

    SPONSORIZATE

    Documentele tale sunt în siguranță cu Arhiva Dia

    🛡️ Protejează-ți Documentele Importante 🛡️ Documentele tale sunt în siguranță cu Arhiva Dia. Oferim...

    Descoperă-ți pasiunea pentru mecanică cu Euro Jobs! 

    Visezi să devii un expert în lumea fascinantă a mecanicii de întreținere și reparații...

    SERVICII ARHIVARE DIGITALA A DOCUMENETELOR

    🚀 Transforma haosul din biroul tau intr-o ordine digitala impecabila! 📁 Cu Serviciile noastre de...

    Recâștigă-ți Mobilitatea și Confortul cu Terapia de Decompresie Vertebrală la Centrul Laserterapie Petroșani!

    Elongația sau decompresia vertebrală reprezintă o tracțiune în ax a diverselor regiuni ale coloanei,...

    TE-AR PUTEA INTERESA

    SCANDALOS! JUDECĂTORII CCR VOR DECONTAREA MEDICAMENTELOR DIN BANI PUBLICI!

    Īn timp ce românii se luptă cu scumpirile și sistemul sanitar deficitar, judecătorii Curții...

    SCANDAL ÎN POLIȚIA ORADEA: DOI ȘEFI DIN BCCO, TRIMIȘI ÎN JUDECATĂ PENTRU ABUZ ÎN SERVICIU ȘI UZURPAREA FUNCȚIEI

    BOMBA ÎN SISTEMUL JUDICIAR! Doi comisari-șefi din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate...

    PERCHEZIȚII ÎN PETROȘANI! CONSILIERUL AUR, VIOREL DURA, DUS LA AUDIERI

    DESCINDERI DE AMPLOARE în Petroșani! Reprezentanții IPJ Gorj, sprijiniți de colegii de la IPJ...