Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

    Plăcintă raw de dovleac

    PUBLICAT ÎN

    Ingrediente (10 porții)

    Blat:

    200 gfulgi de ovăz
    100 gnuci
    100 gcurmale
    1 vârf de lingurițăscorțișoară
    1 vârf de lingurițăsare neiodată
    50 gsmochine proaspete

    Crema:

    500 gdovleac plăcintar
    80 gmiere
    20 gsemințe de psyllium
    0.5 lingurițăscorțișoară
    0.5 lingurițănucșoară

    Înlocuitor pentru miere:

    100 ggem de curmale

     

    Util

    Modalitate de servire: pentru a putea fi servită, este necesar să păstrăm plăcinta cel puțin 1 oră la congelator. Înainte de servire se lasă câteva minute la temperatura camerei. Dovleacul este bogat în antioxidanți și vitamine, reprezentând o sursă generoasă de vitamina A. Din multitudinea de beneficii putem remarca faptul că dovleacul stimulează pierderea în greutate datorită conținutului mare de fibre. De asemenea, dovleacul este recomandat persoanelor care depun efort fizic datorită conținutului mare de potasiu care ajută la refacerea echilibrului electrolitic al organismului.

    Preparare

    1-Se pregătește blatul, astfel: se introduc într-un blender cu lama S fulgii de ovăz, nucile, curmalele, smochinele, scorțișoara și sarea și se blendează. Se mixează până când compoziția devine ca o pastă lipicioasă.

    2-Se montează blatul într-un inel culinar cu fund detașabil sau într-o formă de tartă. Se toarnă blatul în formă și se nivelează cu ajutorul unei spatule sau a unei linguri.

    3-Se prepară crema de dovleac, astfel: introducem în blender dovleacul, mierea, semințele de psillyum, scorțișoara și nucșoara. Se amestecă până se transformă totul într-o cremă omogenă. Dacă îndulcim cu curmale în loc de miere, preparăm gemul de curmale astfel: se introduc curmalele în cana blenderului și se cuprind cu apă. Se mixează foarte bine până se transformă într-o pastă. Gemul se adaugă alături de celelalte ingrediente pentru a prepara crema de dovleac.

    4-În inelul culinar, adăugăm peste blat, crema de dovleac.

    5-La final se creează decorul. Acesta poate fi din nuci zdrobite, felii de piersici și de dovleac.

    SPONSORIZATE

    Leonardo Badea (BNR): Premise pentru creșterea investițiilor străine directe în Europa Centrală și de Est. Cazul României

    Pentru ca țările emergente din Europa Centrală și de Est să atingă un ritm...

    Senatoarea Lucica Dina Muntean și-a dat demisia din PNL!

    „După anunțul primarului Tiberiu Iacob Ridzi că va candida pentru un nou mandat din...

    Află cum te poți recupera după un infarct miocardic cu doar 20 de ședințe de oxigenoterapie în capsulă hiperbară!

    Ai rămas cu hipertensiune arterială, iar din aceasta cauză nu te poți liniști crezând...

    Cum să rezolvi problema veniturilor mici și să obții un certificat de competențe profesionale ca și Mecanic Auto în doar 3 zile?

    Lucrezi de ani buni în domeniul mecanicii auto dar veniturile tale sunt încă foarte...

    TE-AR PUTEA INTERESA

    Donald Trump, Împușcat la un Miting Electoral în Pennsylvania: Două Persoane Decedate!

    Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, a fost împușcat în timpul unui miting...

    Pisică salvată de pompieri după ce a căzut într-un canal în Petroșani

    O pisică a fost salvată ieri de către pompierii Detașamentului Petroșani, după ce a...

    IMPLICAT ÎNTR-UN ACCIDENT RUTIER MORTAL, ARESTAT PREVENTIV 

    În dimineața zilei de 12 iulie a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Dolj a fost...