Plângere penală pentru că i-au furat contul de Facebook

Fiind vorba de infracțiunea de acces ilegal la un sistem informatic, plângerea hunedoreanului a ajuns la un dosar penal instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Hunedoreanul a sesizat că în data de 06.07.2022 a accesat un link trimis de către o cunoştinţă prin intermediul aplicaţiei Messenger şi după ce i-a oferit acesteia numărul de telefon şi ulterior codul de resetare al aplicaţiei Facebook, a constatat că nu a mai avut acces la contul său de Facebook şi la e-mail.

”Prin ordonanţa din data de 19.07.2022 s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la infracţiunea de acces ilegal la un sistem informatic prev. de art. 360 alin. 1 din Codul penal. Cu ocazia audierii, persoana vătămată a declarat că în aceeaşi zi a reuşit să recupereze contul de e-mail şi ulterior cel de Facebook, motiv pentru care nu mai doreşte continuarea cercetărilor şi nu se constituie parte civilă în cauză”, se arată în dosar. Procurorul de caz a apreciat că se poate stinge acţiunea și a cerut instanței confirmarea soluției de renunțare la urmărirea penală, iar Tribunalul Hunedoara a confirmat soluția Parchetului.