Planta banală care reduce colesterolul și te ajută să slăbești

Păpădia este folosită în alimentaţie din vremea strămoşilor noştri, cu ea putem prepara o varietate de alimente sănătoase şi gustoase.
Rădăcinile sunt extrem de benefice pentru ficat, vezica biliară, rinichi și sistem limfatic, tratează constipația, acneea, hepatita, reumatismul, dar și chisturile și diversele formațiuni tumorale.

Rețetă de sirop de păpădie – ingrediente: 400 g flori galbene de păpadie, 4 lămâi tăiate felii, 4 portocale felii și 3 litri de apă.

Lasă peste noapte toate ingredientele în apă, la infuzat. Apoi, adaugă 2 căni de zahăr și lasă amestecul să dea o dată în clocot. Când compoziția devine vâscoasă, se pune în sticle sterilizate în prealabil. Apoi folosiți acest sirop pentru a trata răcelile, tusea, bronșita, potrivit clickpentrufemei.ro.