Polițist amenințat cu cuțitul

Ultrajul a avut loc în incinta unei unități spitalicești din Orăștie, iar recidivistul s-a folosit inițial de un bolovan pentru a-l amenința pe ofițerul de poliție. Cum efectul n-a fost cel scontat, recidivistul a scos un cuțit și a amenințat că-l omoară pe polițist. Individul a fost acuzat de ultraj și era cât pe ce să scape de acuzații.

”În prezenta cauză, judecătorul de cameră preliminară reţine că inculpatul însuşi a recunoscut că obişnuia să poarte la el un cuţit ca armă de apărare iar la termenul de judecată din data de 04.04.2023 a precizat că, în timpul incidentului petrecut în incinta unităţii spitaliceşti, a avut intenţia de a înmâna acest obiect concubinei sale, nu de a o ameninţa pe persoana vătămată. În dezacord cu procurorul de caz, se apreciază că îndeplinirea obligaţiei profesionale de către lucrătorul de poliţie, prin imobilizarea şi dezarmarea inculpatului, nu exclude starea de temere pe care ar fi trebuit să o resimtă persoana vătămată atunci când inculpatul a gesticulat agitat în faţa sa având cuţitul în mână, cu atât mai mult cât, anterior, proferase mai multe ameninţări la adresa acesteia, ţinând în mână un bolovan cu care a afirmat că o va lovi în cap”, se arată în dosarul în care polițistul a cerut să fie continuată urmărirea penală împotriva suspectului.

Judecătorul de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Orăştie a admite plângerea formulată de către polițist împotriva ordonanţei de clasare emise de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Orăștie, a desființat-o și, constatând legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală, a dispus începerea judecăţii pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj.