Polițiștii rutieri au făcut prăpăd în județul Hunedoara

Controalele repetate derulate de aceștia s-au lăsat cu aproape 400 de amenzi contravenționale și cu numeroase permise de conducere suspendate. Agenții Poliției Rutiere avertizează că vor continua acțiunile.

”În perioada 20 – 26 martie 2023, polițiștii rutieri au efectuat mai multe activități preventive, în trafic.
Acţiunile poliţiştilor au vizat toate drumurile deschise circulației publice din judeţ şi a avut ca obiective principale combaterea abaterilor săvârșite de către pietoni și bicicliști, impunerea respectării regimului de viteză, precum şi depistarea și sancționarea conducătorilor de vehicule aflați sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive.
În perioada menționată, polițiștii implicați în activitățile preventive au aplicat 387 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, din care 337 pentru nerespectarea regimului de viteză legal stabilit, 31 pentru nerespectarea regulilor de circulație de către pietoni şi 17 pentru nerespectarea regulilor de circulație de către bicicliști.
Urmare a activităților desfășurate în trafic, au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 40 permise de conducere, din care 31 pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise, 4 pentru depășirea vitezei cu peste 70 km/h și 5 pentru consum de alcool.
În cadrul activităților desfășurate au fost constatate şi 18 infracțiuni contra siguranței circulației rutiere, din care 9 dosare penale au vizat conducerea unui autovehicul de către persoane având o alcoolemie peste limita admisă, faptă prevăzute și pedepsite de art. 336 alin (1) Cod Penal”, a informat IPJ Hunedoara.