Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

  Polițistul Gabriel Bașta nu scapă de pedeapsă: Curtea de Apel Alba Iulia a respins definitiv acordul de recunoaștere cu DIICOT

  PUBLICAT ÎN

  Polițistul Gabriel Bașta nu scapă de pedeapsă: Curtea de Apel Alba Iulia a respins definitiv acordul de recunoaștere cu DIICOT

  Curtea de Apel Alba Iulia a respins definitiv acordul de recunoaștere semnat între polițistul Gabriel Bașta și DIICOT BT Hunedoara

  Curtea de Apel Alba Iulia a luat astăzi, 24 mai 2024, o decizie finală în cazul polițistului Gabriel Bașta, reținut de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT). Instanța a respins definitiv acordul de recunoaștere a vinovăției pe care acesta l-a încheiat cu DIICOT Biroul Teritorial Hunedoara.

  În ședința de judecată, desfășurată la ora 08:30, completul de judecată C6 – Apel, a decis respingerea ca nefondate a apelurilor declarate atât de DIICOT BT Hunedoara, cât și de inculpatul Gabriel Bașta împotriva sentinței penale nr. 18/21.02.2024, pronunțată de Tribunalul Hunedoara în dosarul nr. 79/97/2024. Conform art. 488 al.4 lit.a Cod procedură penală, instanța a menținut măsura arestului la domiciliu dispusă față de inculpat prin încheierea penală nr. 1/03.01.2024 a Curții de Apel Alba Iulia.

  Pe lângă menținerea măsurii de arest la domiciliu, Gabriel Bașta a fost obligat să plătească suma de 300 lei reprezentând cheltuieli judiciare în apel, restul cheltuielilor rămânând în sarcina statului, conform art. 275 al.2 și al.3 Cod procedură penală.

  Decizia de astăzi este definitivă și a fost pronunțată prin punerea la dispoziția părților și a procurorului, prin mijlocirea grefei instanței.

  Polițistul Gabriel Bașta a fost reținut în urma unei anchete conduse de DIICOT BT Hunedoara, fiind acuzat de implicare în activități de criminalitate organizată. În încercarea de a obține o pedeapsă mai ușoară, Bașta a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției, însă acesta a fost respins atât de Tribunalul Hunedoara, cât și de Curtea de Apel Alba Iulia.

  Decizia Curții de Apel Alba Iulia de a respinge definitiv acordul de recunoaștere a vinovăției semnat de Gabriel Bașta reprezintă un semnal clar că justiția nu tolerează compromisurile în cazurile de criminalitate organizată. Rămâne de văzut cum se va desfășura procesul în continuare și ce alte măsuri vor fi luate împotriva inculpatului.

  SPONSORIZATE

  Leonardo Badea (BNR): Premise pentru creșterea investițiilor străine directe în Europa Centrală și de Est. Cazul României

  Pentru ca țările emergente din Europa Centrală și de Est să atingă un ritm...

  Călin Petru Marian: Susținem scăderea tarifelor la apă, canal și la colectarea deșeurilor!

  Din postura de Președinte al Consiliului Județean Hunedoara, Călin Petru Marian, candidatul PNL la...

  Călin Petru Marian: „Mintia are viitor! S-au făcut pași concreți importanți pentru realizarea investiției de peste un miliard de euro”

  Călin Petru Marian, candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara, transmite...

  Călin Petru Marian: Un sfert de secol de administrație publică, în slujba cetățenilor!

  Călin Petru Marian este candidatul PNL pentru funcția de Președinte al Consiliului Județean Hunedoara. Este...

  TE-AR PUTEA INTERESA

  Un hunedorean a crezut în dragostea cumpărată cu bani

  Bărbatul s-a îndrăgostit de o tânără și i-a făcut diferite cadouri gândindu-se că și...

  I-a dispărut autoturismul din fața casei

  I-a dispărut autoturismul din fața casei Un tânăr de 24 de ani, din Deva, a...

  Teroare în centrul Devei

  Un individ băut bine a pus pe jar autoritățile după ce a amenințat mai...