Pompierii hunedoreni sunt în alertă

Pompierii hunedoreni sunt pregătiți să intervină în caz de nevoie, după ce meteorologii au transmis o avertizare de vreme rea care se va resimți și pe teritoriul județului Hunedoara. Conform ISU Hunedoara, avertizarea ”Cod Galben” intră în vigoare de la ora 15 și este valabilă până joi la ora 10. Pentru a veni în sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale şi populaţiei din localitățile aflate sub incidența fenomenelor prognozate, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a dispus unităților subordonate monitorizarea zonelor de competență și adoptarea măsurilor pentru prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă ce pot apărea.
Totodată, au fost pregătite pentru intervenție autospeciale și motopompe de mare capacitate destinate evacuării apei din gospodăriile inundate.
Echipe mixte formate din pompieri și reprezentanți ai autorităților locale vor executa misiuni de recunoaștere în zonele potențial a fi afectate de inundații, cu accent pe starea lucrărilor de apărare, evoluția debitelor și a nivelurilor cursurilor de apă.