Populația nu va plăti mai mult însă tariful de colectare a deșeurilor a fost majorat la Petroșani

Tariful pentru colectarea deșeurilor a fost majorat la Petroșani, dar populația nu va resimți această creștere, a precizat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi.
ADI Deșeuri a transmis primăriilor din Valea Jiului o adresă în care se precizează că solicitarea firmei care colectează deșeurile privind majorarea tarifelor este justificată.
”Majorarea tarifului este justificată din punct de vedere legislativ, respectiv echilibrarea contractului se face prin modificarea nesubstanțială a acestuia ca urmare a variației cantităților”, se arată în adresa ADI Gestionare Deșeuri Hunedoara.
Consilierii locali de la Petroșani au votat pentru majorarea tarifului de colectare și transport a deșeurilor municipale. Astfel, tariful pentru colectarea și transportul deșeurilor municipale a crescut de la 88,82 lei/tonă fără TVA la 144,35 lei/tonă fără TVA. În același timp, însă, populația nu va fi afectată de majoarea tarifelor și va plăti tot 10 lei/persoană/lună.
”Taxa nu va crește la populație. În interiorul acestei taxe s-a făcut o echilibrare a prețului conform legii. Noi am votat aceste lucruri la solicitarea ADI Deșeuri, în urma discuțiilor avute cu cei care colectează. (…) Sunt mulțumit, dar nu foarte mulțumit (n.r. de activitatea societății care colectează). Încă mai avem de lucru, dar se colectează ritmic. Mai avem sincope și cu ceea ce se întâmpllă cu amenajarea unor noi puncte de colectare, dar în principiu sunt mulțumit de modul în care ei colectează. Avem o problemă cu felul cum aruncăm noi, că încă nu reușim să le facem noi selectiv încă de la plecare chiar și acolo unde sunt tomberoane”, a declaat primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob – Ridzi.
Supercom SA București este câștigătorul licitației organizate de ADI – Sistemul Integrat de Gestionare a Deșeurilor pentru zona de colectare 4 Petroșani (Valea Jiului), contractul fiind adjudecat la valoarea de 51.168.983.