Precizări făcute de primarul Petroșaniului

Nota redacției

Postacii infecți și trompetiștii unui candidat au încercat să-i câștige voturi pe seama acestei maladii numite Covid-19 (coronavirus). Au denaturat adevărul pentru a-l face vinovat pe primarul Petroșaniului de lucruri neadevărate. Nu mai aveți limite, nu mai aveți compasiune, nu mai aveți conștiință și ați renunțat la orice urmă de demnitate. Atât voi cât și cel pe care-l susțineți. Candidatule, petroșănenii nevoiți să răzbească prin noroaie din cauza ta nu te vor uita și ierta. Cu atât mai puțin pentru că arăți lipsă de fair-play.

Iată cum au stat lucrurile cu adevărat minut cu minut.

 
Ca urmare a informațiilor apărute în ultimele două zile în spațiul public, țin să fac următoarele precizări:
Nu mi-am permis niciodată și nu mi-aș permite să pun în pericol cu bună știință vreo persoană, cu atât mai mult cu cât este vorba despre această maladie extrem de gravă, respectiv infecția cu noul coronavirus COVID – 19.
Vineri, la ora 10.30 am convocat, ca urmare a celor 6 cazuri noi confirmate joi seara, ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență Petroșani în calitatea pe care o am de președinte al CLSU, tocmai pentru a lua unele măsuri pentru LIMTAREA pe cât posibil a numărului cazurilor de infectare cu COVID – 19.

La ora 10.45 ședința s-a încheiat. NU a fost o conferință de presă, așa cum în mod eronat s-a precizat în spațiul public, ci ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență Petroșani, la care nu am restricționat accesul mass-media tocmai pentru o deplină transparență și pentru ca mesajul nostru și măsurile luate să ajungă la un număr cât mai mare de oameni, vizați direct de aceste măsuri.


La ora 10. 45 ședința s-a incheiat. La ora 12.30 am aflat că este posibil să fi intrat în contact cu unele persoane care ar fi fost în contact la rândul lor cu senatorul Vergil Chițac, confirmat vineri pozitiv cu noul coronavirus și imediat m-am autoizolat la domiciliu, anunțând acest lucru celor de la Direcția de Sănătate Publică, potrivit procedurilor legale. Vineri la ora 17.00 mi-au fost recoltate probe și încă aștept rezultatul acestora.


Menționez că nu am participat la ședința Biroului Politic Național al PNL din data de 9 martie și nu am avut contact direct vreun moment cu senatorul Chițac, întâlnirea mea cu persoanele care ar fi fost într-un fel, sau altul, în contact cu acesta având loc ulterior.
Repet, nu mi-aș permite să pun în pericol pe nimeni, niciun cetățean al acestui oraș sau pe oricine altcineva.

Am doi copii cu sănătatea cărora nu mi-aș îngădui mie în primul rând să mă joc în niciun moment, așa încât orice speculație pe această temă este nu doar neadevărată, ci departe de orice fundament real.

Am considerat necesar să fac aceste precizări.
Vă mulțumesc și Dumnezeu să ne ajute!

Tiberiu Iacob-Ridzi