Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

  PREMIANȚII FĂRĂ PREMII – ediția a 89-a

  PUBLICAT ÎN

  COPERTA copyO nouă ediție a campaniei va avea loc sâmbăta viitoare, prima din anul acesta, după ce am avut o pauză binevenită în perioada sărbătorilor de iarnă. Început în urmă cu mai bine de doi ani de zile, acest eveniment propune, printre altele, deprinderea de a ne privi ficecare dintre noi cu lucrurile bune ale celuilalt, să încurajăm deprinderile frumoase și să mulțumim celor pe care-i considerăm demni de acst lucru.
  Despre doama învățătoare Letiția Pleșa am aflat de la fiica unei alte premiante, doamna Cornelia Marta, fiica poetei populare Maria Oprea. Doamna Pleșa, dincolo de activitatea la catedră, a mai făcut și alte lucruri care merită să le reținem în atenția noastră. A scris o monografie a comunei Crișcior și a realizat un muzeu etnografic din resurse proprii pe care l-a donat localității sale. Muzeul se poate vizita gratuit, fără taxă, și este primitor pentru cei care vor să cunoască o parte din istoria și tradițiile moților. „Mă simt puternic atașată sufletește de comuna Crișcior din Județul Hunedoara pentru că este atât de frumoasă, aidoma unui colț de rai, și mai ales pentru oamenii ei harnici și minunați, în mijlocul cărora am trăit și am muncit. Crișciorul este vatra veșniciei care arată că așezările moțești cu spelndidele ei costume și tradiții au rămas de-a lungul secolelor aceleași izvoare nesecate de rodnică statornicie a inimii și cugetului, a faptei, a neamului însuși, ce atestă continuitatea poporului român pe aceste meleaguri. Generațiile ce vor urma să nu uite nicicând cultul pentru datini și vestigii ale trecutului, pentru memoria înaintașilor, pentru credința strămoșească pentru că toate acestea constituie mărturii imbatabile în formarea noastră ca stăpâni cu drept istoric de limbă și popor, pământ și neam românesc, constituie reduta neînvinsă de apărare a identității noastre naționale”, spune doamna Letiția Pleșa pe coperta volumlui care-i poartă semnătura.
  Pentru toate acestea, pentru cele arătate mai sus, pentru dragostea manifestată față de isotira locurilor sale, pentru exemplul de dăruire, vă propunem, în cadrul primei ediții din acest a a campaniei „Premianții fără premii” să ne întâlnim cu ea și să-i spunem că-i mulțumim pentru ceea ce ne oferă, un exemplu de om. Sâmbătă, 16 ianuarie 2016, ora 11.00, doamna Letiția Pleșa vine să o cunoaștem. Aveți ocazia să o priviți în ochi, să-i spuneți o vorbă caldă și să fiți parte dintre cei care îi vor mulțumi oficial printr-o diplomă și un buchet de flori venind în fața statuii lui Decebal din centrul Devei.
  Despre proiectul „Premianții fără premii”
  E vremea să facem ceva.
  A trecut sau ar fi trebuit să apună perioada lui „să se facă”. Dintr-un singur şi banal motiv pentru că se face. Societatea a mers înainte până acum, poate uneori destul de încet faţă de cum ne-am fi dorit, şi merge în continuare. Proiectul social „Premianţii fără premii” se vrea o modestă răsplată din partea societăţii pentru valorile noastre, cele autentice.
  Ei sunt oamenii a căror muncă este de folos tuturor. Ei sunt cei care ne fac viața mai frumoasă prin munca lor. Artiști, inventatori, meșteșugari și alții care ne arată că frumosul și utilul sunt aici, lângă noi.
  Astfel, proiectul vă invită să ieşim în stradă, de data asta nu pentru a protesta, ci pentru a mulţumi celor care, prin munca lor, prin ceea ce fac, prin preocupările lor, ne dau motive de mândrie. Propunerea este ca în fiecare sâmbătă să ne vedem în centrul Devei, la statuia ecvestră a lui Decebal. Vom invita de fiecare dată un om valoros, care prin munca lui, strădaniile lui, face ca România să existe. Vom merge acolo să-l cunoaştem, să-i mulţumim că există şi să-i strângem mâna în semn de preţuire şi respect.
  Vă invităm să fiţi parteneri ai unui proiect care doreşte să descopere şi să redescopere valorile României.

  SPONSORIZATE

  Leonardo Badea (BNR): Premise pentru creșterea investițiilor străine directe în Europa Centrală și de Est. Cazul României

  Pentru ca țările emergente din Europa Centrală și de Est să atingă un ritm...

  Senatoarea Lucica Dina Muntean și-a dat demisia din PNL!

  „După anunțul primarului Tiberiu Iacob Ridzi că va candida pentru un nou mandat din...

  Află cum te poți recupera după un infarct miocardic cu doar 20 de ședințe de oxigenoterapie în capsulă hiperbară!

  Ai rămas cu hipertensiune arterială, iar din aceasta cauză nu te poți liniști crezând...

  Cum să rezolvi problema veniturilor mici și să obții un certificat de competențe profesionale ca și Mecanic Auto în doar 3 zile?

  Lucrezi de ani buni în domeniul mecanicii auto dar veniturile tale sunt încă foarte...

  TE-AR PUTEA INTERESA

  Donald Trump, Împușcat la un Miting Electoral în Pennsylvania: Două Persoane Decedate!

  Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, a fost împușcat în timpul unui miting...

  Pisică salvată de pompieri după ce a căzut într-un canal în Petroșani

  O pisică a fost salvată ieri de către pompierii Detașamentului Petroșani, după ce a...

  IMPLICAT ÎNTR-UN ACCIDENT RUTIER MORTAL, ARESTAT PREVENTIV 

  În dimineața zilei de 12 iulie a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Dolj a fost...