Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV
Informația este cheia succesului! - OBSERVATORUL NAȚIONAL TV

  PREMIANȚII FĂRĂ PREMII – ediția a 98-a

  PUBLICAT ÎN

   Am ajuns, iată, la ediția cu numărul 98 a campaniei „Premianții fără premii”. Pentru acest moment vă invităm să cunoașteți un alt om minunat, care a înțeles că fără educație, fără școală, fără a investi în oamenii valoroși nu se poate să existe viitor. Este vorba despre o minunată doamnă din municipiul Hunedoara care de patru ani de zile oferă, din fondurile proprii, burse de 10.000 de euro studenților eminenți de Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca.
   
  Doamna Eugenia Vinolea, în anul 2013, a ales să înființeze bursele care se acordă în memoria medicului Petru Vinolea, cel care i-a fost soț și sprijin de-a lungul vieții. Umare a demersului său, în fiecare an, cinci studenți eminenți, dar cu situație materială precară, beneficiază de o bursă de 1.500 de euro, iar un absolvent primește 2.500 de euro din partea distinsei doamne. „Soţul meu a fost un produs al UMF-ului din Cluj şi a fost impresionat de cadrul în care a studiat şi de profesorii pe care i-a avut. Am iniţiat aceste burse în memoria lui, întrucât a fost un om apreciat, şef al secţiei de Reumatologie din Hunedoara. Totodată, el a apreciat întotdeauna oamenii care, chiar dacă se confruntă cu probleme, în special legate de bani, vor să le depăşească şi să înveţe pentru a face o carieră profesională. În amintirea lui încerc şi eu să sprijin astfel de caractere. Beneficiarii sunt studenţi cu o situaţie socială mai «neprietenoasă», dar care au media peste 9,50“, a declarat doamna Eugenia Vinolea cotidianului Adevărul. Considerăm că astfel de oameni merită să fie aduși în fața publicului pentru a le spune „Mulțumesc!” pentru ceea ce oferă societății. Doamna Eugenia Vinolea oferă speranță, oferă încredere oamenilor valoroși care percep faptul că eforturile lor nu trec neobservate, că societatea, la rândul ei, le mulțumește pentru modul în care se străduiesc să se perfecționeze ca oameni și profesioniști.
  Am mers acasă la doamna Eugenia Vinolea pentru a o ruga să ne facă onoarea de a fi prezentă în cadrul campaniei noastre. Nu a fost greu s-o convingem, dar nici ușor. Este genul de om care preferă să stea departe de atenție, de lumina reflectoarelor.  I-am adresat rugămintea spunându-i că o așteptăm, că dorim să se multiplice faptele pozitive în societate, că dorim ca gestul domniei sale să fie urmat și de către alte persoane care au posibilități. Am aflat că în fiecare dimineață merge la cimitir, la mormântul soțului cu flori proaspete. Este modul în care ne arată și că iubirea nu moare. Doamna Vinolea dorește să poată continua acordarea acestor burse, iar dacă se va putea, acesta ar fi al patrulea an consecutiv când se întâmplă asta.
   
  Pentru exemplul oferit, pentru întreaga strădanie a unui asemenea om, vă propunem să ne întâlnim cu el și să-i spunem că-i mulțumim pentru ceea ce ne oferă, un model de suflet, de profesionist, de devotament. Sâmbătă, 19 martie 2016, ora 11.00, doamna Eugenia Vinolea vine să o cunoaștem. Aveți ocazia să o priviți în ochi, să-i spuneți o vorbă caldă și să fiți parte dintre cei care îi vor mulțumi oficial printr-o diplomă și un buchet de flori venind în fața statuii lui Decebal din centrul Devei.
   

  SPONSORIZATE

  Leonardo Badea (BNR): Premise pentru creșterea investițiilor străine directe în Europa Centrală și de Est. Cazul României

  Pentru ca țările emergente din Europa Centrală și de Est să atingă un ritm...

  Călin Petru Marian: Susținem scăderea tarifelor la apă, canal și la colectarea deșeurilor!

  Din postura de Președinte al Consiliului Județean Hunedoara, Călin Petru Marian, candidatul PNL la...

  Călin Petru Marian: „Mintia are viitor! S-au făcut pași concreți importanți pentru realizarea investiției de peste un miliard de euro”

  Călin Petru Marian, candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara, transmite...

  Călin Petru Marian: Un sfert de secol de administrație publică, în slujba cetățenilor!

  Călin Petru Marian este candidatul PNL pentru funcția de Președinte al Consiliului Județean Hunedoara. Este...

  TE-AR PUTEA INTERESA

  Tiberiu Iacob-Ridzi: Vă mulțumesc pentru încredere!

  Dragi cetățeni ai municipiului Petroșani, Cu deosebit respect, vă mulțumesc pentru încrederea acordată prin realegerea...

  ACCIDENT RUTIER ÎN PETROȘANI: UN BICICLIST A FOST RĂNIT

  În jurul orei 10:30, Poliția Municipiului Petroșani a fost sesizată de un tânăr despre...

  Explozie urmată de incendiu la un magazin de bricolaj din municipiul Botoșani! VIDEO

  Având în vedere numărul persoanelor implicate, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu...